kjøkkenet i fyret minutt for minutt

Vi gjorde det umulige mulig og bygde et velfungerende kjøkkenbygging i et fyrtårn. Her kan du se alle trinn i byggeprosessen.

En av Sigdals kjøkkenplanleggere og konseptutviklere tok utfordringen sammen med et team av spesialister innen konstruksjon og design fra Sigdal. De hadde til disposisjon de nye innovasjonene, spesielt utviklet for små kjøkken. Det hele startet med et besøk ut til fyret. En reise som ble gjennomført med overlevelsesdrakter i en RIB-båt over et stormfullt og ugjestmildt hav rundt Hamneskär. Vel i land klatret teamet opp til toppen med sine tegneblokker og tommestokker. Og da de kom tilbake på kontoret, satte de i gang arbeidet med å forvandle fyrtårnet til et fungerende og innbydende kjøkken.

Med eksisterende kjøkkenstammer og fronter fra Sigdals sortiment tegnet de flere layouter i et dataprogram. Hvordan får vi inn en vask? Hvor plasserer vi kjøleskapet? Hvor skal vi henge kjøkkenviften? Hva gjør vi med arbeidsflater? Spørsmålene og utfordringene var mange. Etter å ha testet et utall ulike designvarianter, tegnet de et kjøkken som fulgte rommets runde form som en halvmåne langs den ene veggen. Her finner vi en liten induksjonstopp, en rustfri vask, kjøleskap og godt med oppbevaringsplass. Rett overfor selve kjøkkenbenken tegnet de en av våre nyeste innovasjoner, det nedfellbare bordet. Et bord som, i likhet med en klassisk skapseng, kan felles ned ved behov og har godt med plass på innsiden til smarte løsninger og oppbevaring for tallerkener, bestikk og glass.

Kjøkkenet fikk fronten Line, en av våre mest populære og tidløse fronter. I stedet for å lage et hvitt kjøkken valgte teamet en unik farge inspirert av havet og miljøet rundt fyret. Fargen heter Pater Noster blå, har NCS koden S6020-R80B og er en sober og vakker, mørk blågrønn farge. Å velge en helt egen farge til kjøkkenet er ikke noe unikt for bare dette kjøkkenet. Sigdal tilbyr nemlig alle farger fra NCSskalaen på utvalgte modeller, deriblant fronten Line. Det som ser ut som en flott steinplate, er i virkeligheten en slitesterk laminatplate kalt Grå Betong. Denne benkeplaten ser ut som stein, men er et mer kostnadseffektivt og enklere alternativ – og minst like lekkert. Frontene ble utstyrt med de moderne, rustfrie håndtakene Obi.

Så snart kjøkkenet var ferdig produsert, skulle det fraktes ut til fyret med en fiskebåt. Kjøkkenet ble montert ned i deler og pakket i esker fra fabrikken. På leveringsdagen var det storm rundt Pater Noster med høy sjø og vindstyrker på 11–14 m/s, noe som gjorde frakten til en utfordring i seg selv. Vel på plass måtte snekkerne våre bære alle kjøkkendeler, hvitevarer og ventilatorer opp til fyrtårnet for montering. Selve fyrlykten ble demontert for å skape en plan flate, og det ble lagt et rustikt gulv av plank før de begynte å bygge kjøkkenet. På nettsiden kan du se en såkalt timelapse-film av hvordan kjøkkenet ble bygd fra start til mål. På under to døgn bygde snekkerne opp et komplett og fungerende kjøkken i fyret.

opplev kjøkkenet

Vi monterte et time-laps kamera som filmet hele byggeprosessen. Fra lykten i fyret ble demontert til fiskesuppen surret på komfyren i det ferdige kjøkkenet. Våre håndverkere fra Sigdal var ansvarlig for installasjonen. Heng med! For nå går det fort!
Fyret minutt for minutt

Kategori: Fyret

Magasin 2015, Josefin Åsberg

den filmatiske stilen Fyret

Les mer om den filmatiske stilen
Sigdal_fyret_360_puff_reklamefilm

se vår reklamefilm Fyret

For å vise hvordan en liten plass kan romme et stort kjøkken, bygget vi et fungerende kjøkken på toppen av fyret Pater Noster*.

Les mer om se vår reklamefilm
Sigdal_fyret_360_puff_bak_kulissene

bak kulissene Fyret

I vår "bak kulissene" video ser du hele kjøkkenprosessen, fra idé til ferdig kjøkken.

Les mer om bak kulissene
Pater Noster fyr, Hamneskär

om pater noster Fyret

Bli med og utforsk fyret og det vakre stedet Hamneskär utenfor Marstrand der vi bygde vårt kjøkken høyest opp i Pater Nosters fyrtårn.

Les mer om om pater noster