Ny koketopp? Hva bør du tenke på

Har du innbyggingsovn må du ha koketopp, dette bør du tenke på ved valg av koketopp...

Whirlpool

Koketopper

Om du velger en innebygd ovn, må du i tillegg ha en integrert koketopp. Vanlige størrelser er 60 cm, 80 cm og 90 cm, men det fins ulike typer med ulike kraftkilder. Her er de viktigste:

Induksjonstopp
Denne teknologien er basert på magneter og elektrisitet og gir raskere koke- og avkjølingstider enn alle andre koketopper. Dermed får du øyeblikkelig kontroll.

Keramisk topp
En keramisk glassflate over elektriske elementer som gir varmestråling. Elegant, blir fort varm og er svært lett å rengjøre.

Gasstopp
Er utstyrt med gassbrennere i støpejern, montert på en flate av rustfritt stål eller glass. Kan ha opptil seks brennerfunksjoner, inkludert wokbrenner. Kokkenes førstevalg.

Modultopp
Flere forskjellige alternativer på én og samme topp. Kan fås med gassbrennere, keramisk topp eller induksjonstopp og til og med steketakke, grill og frityrkoker. Disse er naturlig nok dyrere enn standardtopper, men de gir deg uovertruffen fleksibilitet og kontroll – du får mye for pengene.

En tankevekker ... "Om du kjøper koketopp, trenger du også kjøkkenvifte," sier Geir Andersen, ansvarlig range Sigdal kjøkken. "Ikke bare renser de luften for stekelukt, de fjerner også damp, stekeos og fettansamlinger som potensielt kan ødelegge annet utstyr." Les om våre samarbeidspartnere på hetter og ventilatorer.

Whirlpool induksjonstopp
Siemens FlexInduction