Del 3 av Stine Skolis kjøkkenreise: Ferdig kjøkken!

Det å gå fra en tegning til å stå med et ferdig kjøkken Dere klarer ikke å forstå hvor mye det betyr for meg! 

– Det å gå fra en tegning til å stå med et ferdig kjøkken… Dere klarer ikke å forstå hvor mye det betyr for meg! 

Stine Skoli står foran sitt nye Sigdal-kjøkken i leiligheten hun startet med å totalrenovere for et halvt år siden. For bare et halvt døgn siden ble kjøkkenet helt ferdig, med alle detaljene som følger med. 

– I hver eneste time jeg har lagt ned i denne leiligheten, så har dette vært målet mitt. Og jeg gleder meg så mye til å vise det frem, forteller hun. 

For dere som følger Stine Skoli i sosiale medier, vet dere allerede at hun er over snittet glad i å pusse opp. Etter at hun begynte å gå tom for prosjekter i huset hun og mannen har bygget selv, kjøpte hun en leilighet i Holmestrand for å få utløp for sine kreative og handy sider. 

Her har planen hele tiden vært å selge den igjen, etter å ha pusset den opp til dagens standard og litt til. Og leilighetens største prosjekt har uten tvil vært kjøkkenet.  

Vil du lese mer om hvordan Stine endte opp som en super-oppusser kan du lese de andre artiklene i Stines kjøkkenreise. 

 

Mange funksjoner på liten plass 

Leiligheten var i utgangspunktet en to-roms leilighet, men Stine har flyttet kjøkkenet ut av et lukket rom i den ene enden av leiligheten, og dermed skapt en tre-roms med et ekstra soverom – og kjøkkenet som en del av en sosial sone i stua. 

– Jeg føler at jeg har fått maksimalt ut av plassen her, som gjør at det oppleves større enn det er. Jeg håper den som kjøper leiligheten vil sette pris på alle de gode løsningene her, smiler hun. 

Ofte vises inspirasjonsbilder av store kjøkken, men her får du faktisk se et lite kjøkken i en liten leilighet. Det tror Stine kan være nyttig for mange, fordi det er mange som bor i leilighet på tilsvarende størrelse, som tror de ikke har plass til drømmekjøkkenet.   

Selv om kjøkkenet er lite har hun fått plass til en romslig kjøkkenøy, spisebord med plass til åtte personer og en full size oppvaskmaskin.

 

Spesiallaget kaffenisje 

Dette er ikke et klassisk kjøkken i en liten leilighet. Her sitter virkelig detaljene, som gjør at det ser eksklusivt og plassbygget ut. 

– Det kommer ned et vannrør ned i midten av kjøkkenet, som jeg har brukt mange timer på å finne ut av en løsning på, sier Stine og peker på veggen ved siden av de åpne hyllene. 

Det hele endte opp som en spesialløsning, der Stine har bygget inn røret som går ned langs veggen, og fortsetter under skapet og mot oppvaskmaskinen. Hun bestilte benkeplate på mål, kjøpte «svevende» hyller fra Sigdal og bygget en kaffestasjon med et hjemmesnekret skap under – malt i samme farge som det beige kjøkkenet. 

Veggen i kaffenisjen, der hyllene er festet er dekket med rillede dekorplater fra Deco Systems, malt i en egenkomponert farge som ligner beisfargen på kjøkkenøya. Slik binder Stine sammen kombinasjonen av de to kjøkkenmodellene hun har valgt fra Sigdal.

Kjøkkenet er en kombinasjon av eikemodellen Favn i beisfargen Nøtt, og Line i fargen Korn. 

- Jeg har valgt å male vegger og tak i samme farge som kjøkkenet, slik at høyskapene smelter inn sammen med rommet, og de virker mindre ruvende, forteller hun. 

Skapene under kaffestasjonen er malt i samme farge som det beige kjøkkenet. Resten av rommet er også malt i denne fargen, som tilsvarer Blek Sand fra Jotun. 

Bord av benkeplate og mye plass på øya 

Men det stopper ikke her, når det kommer til egenkomponerte løsninger. For Stine ville ikke gi opp muligheten for et spisebord med plass til flere, selv om kjøkkenøya tar opp mye av plassen mellom kjøkken og stue. 

– Jeg bestilte opp en benkeplate på mål, og har bygget et spisebord med plass til fire – med egen spesialløsning for ileggsplate!  

På 1, 2, 3 finner Stine frem en ekstra plate, drar bordet fra hverandre på midten og setter på plass platen.  

– Nå er det faktisk plass til åtte rundt bordet, sier hun fornøyd. 

Baksiden av øya er også fullspekket med skap, slik at det ikke skal bli problemer med oppbevaring på kjøkkenet. 

Lurer du på hvilke løsninger som kan passe på ditt nye kjøkken? Bestill en uforpliktende tegnetime hos din lokale Sigdal-forhandler her. 

Se guidet tour over det nye kjøkkenet, og alle de smarte løsningene i video under: