Del 2 av Stine Skolis kjøkkenreise: Montering

Fulgte du Stine Skoli på Instagram i 2023 kan du ikke ha unngått å få med deg prosessen med å velge kjøkken til leiligheten hennes.  

Rommet kjøkkenet skal inn i er lite, og i alle spørsmålsrunder på Instagram var det L-kjøkkenet som endte opp som vinner over kjøkken med øy – som var det Stine helst ville ha. Til slutt ga hun etter, og dro inn til Studio Sigdal Tønsberg for å få tegnet opp forslaget.  

- Jeg kom inn til Heidi hos Studio Sigdal i Tønsberg og sa: «jeg skal ha L-kjøkken, men jeg vil ikke ha L-kjøkken!», ler Stine.  

Kjøkkenet skulle også være i tre, mørkt eller lyst. Noen møter senere satt hun igjen med noe helt annet: nemlig en bestilling på et kjøkken i kombinert eik og malte fronter, med en stor flott kjøkkenøy. 

- Og jeg elsker det! Utbryter hun. 

Det blir ikke et kjedelig eller typisk kjøkken i en liten leilighet, det kan vi være helt sikre på! 

Stine har delt hele prosessen i sosiale medier, og her kan du for eksempel se en video fra da hun hadde bestemt seg for kjøkkenet. 

La fiskebeins-gulv to dager før montering 

Vel hjemme igjen var det bare å sette i gang med det som gjensto av oppussing før kjøkkenet skulle leveres, bare noen uker senere. 

– Det morsomme var kanskje at jeg hadde bestemt meg for å få lagt alt av gulv før kjøkkenet kom, og da det brått var to dager til levering på døren fikk jeg det travelt, forteller Stine.  

Hun hadde naturligvis ikke valgt enkleste utvei når det kom til gulvet heller:  

– Jeg valgte å gå for fiskebein, og det tar lengre tid å legge enn rette gulvbord, i alle fall for første gang! Jeg lo for meg selv da jeg satte stenderverk til kjøkkeninnredningen også, for jeg gikk for å bruke opp litt gamle materialer, så det var en liten kabal og finne plankestumper nok.  

Her kan du se video av Stine som legger gulvet før kjøkkenet kommer. 

Montering av kjøkkenet  

Gulvet ble akkurat ferdig før Sigdal-bilen kom med kjøkkenet, og det var tid for montering. Stine har tidligere satt opp to kjøkken på egenhånd, og forteller at hun syntes det nesten var litt vemodig å la noen andre montere.   

– Jeg liker jo tross alt å pusse opp og å få til ting selv. Men, jeg hadde aldri montert det kjøkkenet på to dager! Det var rett og slett helt fantastisk deilig!  

Stine er uten tvil fornøyd med jobben som ble gjort.  

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg fortalte montøren om hvor fint kjøkken han satt opp jeg. Det er rart hvordan man tror man har sett det for seg, også blir det bare enda finere når man ser det i virkeligheten. Jeg var jo litt spent på å gå for to-farget kjøkken, men det ble helt fantastisk fint. Jeg elsker hvordan den lyse delen forsvinner i rommet, mens øya blir som et møbel.   

Video av kjøkkenet planlegging til slutt: 

 

Neste steg av kjøkkenreisen: Se kjøkkenet ferdig, med alle de smarte løsningene Stine har laget.