Stilrent og hjemmekoselig

Kjøkkenet til Bente og Per Olav Fjell på slemdal kombinerer tre og malte fronter på en fin og naturlig måte. I løpet av de få månedene kjøkkenet har stått klart har det vært flittig brukt: Enten det er til steking av vafler og lekselesing med barnebarna, eller det kokkeleres til middag for 20 personer. Ekteparet Bente og Per Olav Fjell kunne ikke vært mer fornøyde med sitt nye Signatur Favn kjøkken fra Sigdal.
Farge
Nøtt og Jotun Hvit te 1805- Y20R
Benkeplate
Bianco Drift komposittstein, også brukt som veggpanel.
Kran
BlancoMida fra Nibu
Kjøkkenventilator
Grue fra Røros Metall
Kjøkkenet til Bente og Per Olav Fjell på slemdal kombinerer tre og malte fronter på en fin og naturlig måte.
Kjøkkenet til Bente og Per Olav Fjell på slemdal kombinerer tre og malte fronter på en fin og naturlig måte.

Det var i januar 2022 at Bente og Per Olav flyttet inn i den 143 kvm store leiligheten på Slemdal, vest i Oslo. Omkranset av grønne lunger og marka et steinkast unna, står det nye hjemmet deres i kontrast til huset de nettopp flyttet fra: Et 400 kvm stort townhouse i Gamlebyen i Oslo sentrum.

– Jeg trodde at vi skulle ta trikken til byen hver eneste dag fordi vi savnet sentrum, men nå har vi faktisk begynt å gå tur i skogen stedet, forteller Bente.

Planen da de overtok var å pusse opp deler av leiligheten og beholde noe. Kjøkkenet var 20 år gammelt, men lite brukt og i god stand, og de bestemte seg for å kun male frontene. Dette var helt til interiørarkitekten, Kristin Skogheim, viste dem Sigdals nyeste kjøkkenmodell Signatur Favn.

– Vi synes kjøkkenet var utrolig stilig, og ble tipset om å besøke Studio Sigdal Lørenskog, og ta kontakt med Line, forteller Per Olav.

Line Myhr er interiørkonsulent i Sigdal og har tegnet flere kjøkken til Kristin Skogheims prosjekter. 

– Line skjønte akkurat hva vi ville ha, og har ivaretatt oss godt fra første stund.

Line Myhr er med når vi besøker ekteparet, og hun blir møtt med stor entusiasme. Det er tydelig at begge parter er fornøyde med prosessen og resultatet med det vakre eikekjøkkenet.

– Line har vært som balsam for oss under hele prosessen, sier Bente.

Kjøkkenet er sentrum i huset

Kjøkkenet er som laget for denne leiligheten. Det er klassisk og moderne på samme tid. Frontene i gyllen eikefinér tas opp i flere av de gamle møblene paret har tatt med seg fra huset i Gamlebyen.

– Vi har kun tatt med oss det som betydde mest, og vi har noen gamle, rustikke møbler vi aldri kunne ha kvittet oss med, forklarer Bente.

Et eksempel er spisebordet på kjøkkenet. Her pleier Per Olav å hjelpe barnebarna med leksene, mens Bente lager vafler og serverer. Det er også en koselig frokost-plass, og hjemmet til Linus. Parets amerikanske cocker spaniel har nemlig pleddet sitt, og sin faste plass, under bordet ved føttene til Per Olav.

Paret bruker kjøkkenet mye, og har ofte middagsbesøk fra gode venner.

– Her er det nok av benkeplass til å lage mat. Vi har hatt 20 personer til bords her, og det gikk helt fint å lage mat til alle sammen. Og på 17. mai hadde vi koldtbord her. Da brukte vi også kjøkkenbordet med ekstra bordplate som avlastningsbord, forteller hun.

Benkeplaten av komposittstein tåler mye, og den er lett å holde ren. At den strekker seg oppover veggen gjør at de unngår sprut på veggen fra komfyren, og ved oppvaskkummen, slik at det ikke blir merker på veggene. Det gir også et rent design, og helhetlig følelse, sammenlignet med å bruke fliser på veggene.

Kjøkkenet til Bente og Per Olav Fjell på slemdal kombinerer tre og malte fronter på en fin og naturlig måte.
Kjøkkenet til Bente og Per Olav Fjell på slemdal kombinerer tre og malte fronter på en fin og naturlig måte.

– Kjøkkenet er enda bedre enn vi håpet på

Bente og Per Olav har hver sin favoritt-funksjon på kjøkkenet, og Bente lyser opp når vi spør om hva hun liker best. 

– Se på denne fantastiske løsningen. Er det mulig å lage noe så smart?

Bente åpner høyskapet helt til høyre, og bak den enkle skapdøren åpner det seg et matskap med uttrekkbar innredning, og masse plass i både skapdør og inne i selve skapet.

– Dette skapet elsker jeg. I kun dette skapet har jeg fått plass til all mat som ikke skal i kjøleskapet, noe som har frigitt ledig rom i alle de andre benkeskapene på kjøkkenet. Vi har så mye plass! forteller hun.

I tillegg er hun veldig fornøyd med benkeskapet med kjøkkenmaskin, der kjøkkenmaskinen løftes opp av bordet inne i skapet. (vis produktbilde)

Per Olavs favoritt er vinskapet. 

– I tillegg synes vi generelt at kjøkkenet er veldig fint å se på. Den buede kanten på benkeskapet, de rillede frontene og sokkelen med de horisontale trespilene, skilte seg veldig ut, og er detaljer vi aldri blir lei, sier Bente.

– Kjøkkenet er enda bedre enn vi håpet på!

Hun er også veldig fornøyd med overskapene i modellen Line, som er en glatt malt front, som står i elegant kontrast til det levende treverket. Frontene er malt i samme farge som kjøkkenvifta fra Røroshetta, vegger og tak. Dette er en vakker lys beige nyanse som heter Hvit te fra Jotun.

– Dette er nok også en grunn til at Kristin Skogheim, interiørdesigner og veldig glad i farger, anbefalte Sigdal som kjøkkenleverandør. Det som er spesielt med Sigdal er jo at du kan velge akkurat hvilken farge du vil, sier Line Myhr.

Garderober fra Sigdal

Paret har også valgt garderobeløsninger fra Sigdal i begge soverommene i leiligheten. Skapene er i samme farge som rommene de er plassert i, og har smarte oppbevaringsløsninger.

 

Noen spørsmål til kjøkkendesigner, Line:

Hva er spesielt med dette kjøkkenet? 

– Her har vi fått brukt fordelene til Sigdal til det fulle. Vakre trefronter sammen med skap malt i spesialfarge. Flere moduler er spesialtilpasset på mål for å få det meste ut av rommet, optimalisere løsningen og minimere foringer. I kombinasjon med lokal leverandør på stein og ventilator produsert i sin helhet i Norge er det kortreist og norskprodusert. Med tett samarbeid med kunden, interiørarkitekt og entreprenør, befaringer underveis og tett oppfølging har vi levert et kjøkken kunden ble veldig fornøyd med, og de har følt seg ivaretatt i en prosess som ellers kan føles litt overveldende.

Hvordan satte du deg inn i kundens behov, og hvordan fant du frem til løsningen på dem? 

– Mye av løsningen var gitt fra interiørarkitekten, men så skulle dette tilpasses vårt sortiment og noen praktiske behov kunden hadde. Jeg fikk fritt spillerom til å sammen med kunden finne fram til hva de ønsket av funksjoner, men med utgangspunkt i et estetisk uttrykk arkitekten hadde kommet fram til. Så god søppelsortering, størrelsen og utformingen på vasken, vinskapsplassering og høyskap med god innmat var ting vi diskuterte og så på i butikken.

Hva var de største utfordringene med dette kjøkkenet? 

– Det var mye som skulle rives og bygges om, dører som skulle flyttes og rør som litt overraskende kom fram i denne prosessen. Da måtte vi tenke litt nytt og endre i samråd med entreprenør og kunde, for å finne den beste løsningen, men bevare uttrykket. Reolen på høyskapsveggen er en løsning alle ble fornøyd med for å skjule en rørkasse bak.

Er det noen smarte løsninger du vil trekke frem? 

– Jeg vet kunden er særlig fornøyd med høyskapet med uttrekk til matoppbevaring. Og det kunden er fornøyd med blir da også den smarteste løsningen for dem. Ellers synes jeg det er veldig fint og praktisk med å trekke steinplata videre opp på veggen. Lett å holde rent og det gir et rent uttrykk.

Hva liker du best med kjøkkenet? 

– Det er et flott kjøkken for dette rommet. Det gir rommet særpreg og personlighet, og de beste egenskapene i rommet får komme til sin rett. Det passer stilen og møblene til kunden. Jeg liker veldig godt arkitektens idé om å male overskapene i samme farge som veggen for å åpne og skape luftighet, men samtidig bevare oppbevaringen.

Hva er dine beste tips til folk som skal pusse opp kjøkkenet? 

– Tenk på hva du selv liker og ønsker å omgi deg med av farger både nå og fram i tid. Reflekter over hvem som bruker kjøkkenet, hvor mye oppbevaring dere trenger, hvilke behov akkurat dere har. Tenk funksjonelle løsninger som gir et godt kjøkken å arbeide på. Et kjøkken skal først og fremst være funksjonelt for de som skal bruke det. En stekeovn i høyden er ergonomisk riktig og barnevennlig på en gang. 

Om dette kjøkkenetHvem bor her?

Bente og Per Olav Fjell

Hvor?

Slemdal i Oslo kommune

Hvilken planløsning er valgt?

Rett kjøkken med høyskap på motstående vegg

Hvilken stil har kjøkkenet?

Nordisk stil med enkle og stilrene detaljer