Vestkyststil i jordnære kulører

I huset på vestkysten går det blåe kjøkkenet i fargen Hav sømløst i ett med resten av sommerhuset. Målet var et kjøkken det er herlig å være i og som inviterer til omgang og sosialt samvær.
Kjøkkenmodell
Scala
Farge
Hav og Sky
Benkeplate
Laminat Delaware Stone
Vifte
Røros

Da familien kjøpte tomten ved sjøen visste de akkurat hvilken stil de skulle ha i huset. Det skulle være enkelt, luftig, sommerlig, men også ha en industriell følelse. Det gjaldt også kjøkkenet.

Kjøkkenøya

Helena og Johan var enige om at de ønsket seg marinblå kjøkkendører og valget falt på fargen Hav. Kombinert med fargen Sky på kjøkkensøylen, som går igjen i garderobene i hallen.

Paret ønsket seg et kjøkken det er fint å være på, som inviterer til omgang og sosialt samvær. Veldig mye knyttet til sommer, bading og ferie, sier Johan og fortsetter:
– At vi skulle ha en kjøkkenøy var åpenbart for oss. Vi ønsket den store flaten å jobbe på og god plass i underskap.

Tips fra kjøkkendesigneren

Hvordan gikk du frem for å forstå kundens behov?

– Benytt anledningen når du har kundemøte til å  stille mange spørsmål, ikke bare om kjøkkenet, men også om hustype og hvor og i hvilken posisjon huset ligger.

– For å forstå følelsen kunden ønsket seg i sitt nye kjøkken, pleier jeg å be dem lage et moodboard med farger og møbler de liker. Etter det gjør jeg en behovsanalyse for den praktiske delen.

– Vi finner ut hvilken type front de ønsker, fargevalg og hvordan de ønsker å kombinere det med benkeplate og knotter. Spesielt i dette prosjektet ønsket familien hjelp til hvordan man kan bringe hall, entré, kjøkken og stue sammen på en god måte. Da virket det naturlig å kombinere de to fargene Hav og Sky.

Hvilke smarte løsninger finnes på kjøkkenet?

– Det er mye oppbevaring i form av skuffer med praktisk innredning. Den store kjøkkenøya sørger ikke bare for god oppbevaring, den blir også et sosialt midtpunkt.

Hva er ditt beste tips til noen som tenker på å pusse opp kjøkkenet sitt?

– Tenk gjennom hvilke behov som finnes og hvilket designuttrykk som ønskes. Bruk en kjøkkendesigner til å planlegge kjøkkenet på beste måte og ansett en sertifisert montør, så blir prosessen så smidig som mulig.

Om dette kjøkkenetHvem bor her?

Sommerhus for Johan og Helena med sine 3 barn.

Kjøkkenmodell/farge

Scala i fargene Hav og Sky.

Planløsning

Rettveggsløsning med kjøkkenøy og høyskap i søyle.