Med kjærlighet for treverk – velkommen inn i kjøkkenet til interiørprofil Eli Linea Svalastog

Kjøkkenmodell
Favn Nøtt
Kjøkkenmodell slette fronter
Uno Palett i fargen 12075 Soothing beige (NCS 2305-Y22R)
Benkeplate
652 Delaware Stein, laminat
Håndtak/grep
Signatur Nøtt og Edge Antikkbrun
Vask
Blanco Pleon 6 Split UXI, brun
Armatur
Blanco Mida-S Kaffe
Ovn
Miele
Platetopp
Bosch

Norske håndverkstradisjoner

Treskulpturer, hjemmelaget keramikk, sarte farger og lekre interiørbilder gjør Eli Lineas Instagram-profil til en inspirerende verden av prosjekter. Det er tydelig at hun har en stor interesse for norske håndverkstradisjoner, og at hun får ting gjort. Helt fra hun var liten jente og var med bestefaren i snekkerverkstedet, har hun hatt et hjerte som brenner for treverk.

Hun er utdannet lærer med hovedfag i kunst og håndverk, og fullførte i 2023 Møbelsnekkerskolen i Mysen. I dag jobber hun deltid som kunst og håndverkslærer på en ungdomsskole, og driver eget firma innen trearbeid, hvor hun også holder kurs i tredreiing for voksne. Hun har også et eget snekkerverksted i Heimdal, Telemark, der hun lager egne produkter, holder kurs og selger det hun lager i sin egen gårdsbutikk.

Derfor var hun også fast bestemt på at neste kjøkken skulle være i treverk.

– Vi hadde veldig lyst på et kjøkken av ekte treverk og modellen Favn har jeg siklet på siden den ble lansert. Jeg falt pladask for bølgene, forteller hun, og sikter til mønsteret i Bølge-fronten, som hører til Signatur Favn-konseptet.

En mer åpen løsning

30-åringen fra Kristiansand bor i dag i Oslo med samboer, i en leilighet de tok over i november 2023. Da startet oppussingen, som nå endelig nærmer seg slutten. Og et av rommene som har fått en «makeover» er kjøkkenet.

«Selve planløsningen er nokså lik som det originalt var, men likevel føler vi at valgene våre har løftet både det praktiske og estetiske betraktelig. Vi falt pladask for Signatur Favn fra @sigdalkjokken. Med ny innredning har vi gått fra å ha 3 skuffer på 40cm, til nå å ha hele 14 skuffer på 60cm. Skuffene i sofabenken ved spisebordet er inkludert her, og bare den alene rommer så mye! Vi har valgt å ha hele skapdører med innvendige skuffer, og vi digger det rene utrykket det gir», deler hun på Instagram-kontoen sin @sval.interior.

Eli Linea ønsket at kjøkkenet skulle oppleves åpnere enn det det var, og valgte derfor å droppe overskap på den ene veggen, og overskap malt i samme farge som tak og vegger på den andre.

– Selv om kjøkkenet vårt er smalt og langt føler vi nå at det fremstår romsligere med den nye løsningen. 

En av grunnene til at hun valgte Sigdal-kjøkken igjen, hun hadde Sigdal i den forrige leiligheten også, var at frontene kan males i hvilken farge som helst.

– Jeg har tidligere jobbet for Sigdal og kjenner derfor godt til firmaet, kvaliteten og utvalget. Det er også en stor fordel at Sigdal har et bredt utvalg fronter og størrelser på skrog. Vi ønsket fronter malt i spesialfarge og det er det ikke mange leverandører som tilbyr, forteller Eli Linea.

Monterte kjøkkenet selv

Å montere et kjøkken er en komplisert oppgave, og ikke for hvem som helst, men Eli Linea og faren, tok oppgaven på strak arm.

– Vi utførte hele monteringen selv, men god hjelp av en pappa som er godt over gjennomsnittet handy. Vi satte stor pris på at skrogene fra Sigdal kommer ferdig montert, noe som sparer mye arbeid når nytt kjøkken skal settes opp, forteller hun.

Den fine hyllen over vasken har hun selvfølgelig laget selv. Med skjult bæring og dimbar lyslist.

Tre kjappe om kjøkkenet:

  1.  Hvilke løsninger var viktigst for deg på kjøkkenet?

   Godt med praktisk oppbevaringsplass er absolutt viktig. Vi har også valgt å lage en sofabenk til spisebordet hvor vi har brukt lave kjøkkenskrog med skuffer i. Dette gir oss også mye mer oppbevaringsplass.

 

 1. Hva liker du best med kjøkkenet ditt?

  – Vi har en åpen løsning mellom stue og kjøkken, derfor var det viktig for oss at kjøkkenet snakket godt sammen med resten av interiøret. Treverket og de fine buene er som et smykke i leiligheten. 

 

 1. Hva vil du tipse andre om, som skal i gang med å oppdatere kjøkkenet?

  Bestill et møte med kjøkken-tegner tidlig i prosessen. De har ofte veldig mange gode ideer man kanskje ikke ville sett selv. Selv om jeg nok er over gjennomsnittet interessert i kjøkken og interiør, og vet veldig godt hva jeg liker å ønsker, er det veldig fint å sparre med folk som tegner og tenker kjøkken hver dag. 

Om dette kjøkkenetHvem

Interiørprofil Eli Linea Svalastog med samboer

Hvor

Oslo

Hvilken løsning er valgt

Liten L-form med høyskap og hyller

Hvilken stil er valgt

Nordisk stil med kombinasjon av rillede og slette fronter