Fra hvitt prosjektkjøkken til hjemmekoselig med frontbytte

Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak. I stedet for å rive ut hele kjøkkenet valgte Markus og Camilla en enklere måte å fornye kjøkkenet på. Det er mer miljøvennlig, og de er veldig fornøyde med resultatet!
Kjøkkenmodell
Horisont
Farge
Sky
Benkeplate
Frosty Carina Polert 20 mm kompositt fra Ceasarstone
Vask
Blanco Subline 500 F Sort
Belysning
Pace Led spot, Sigdal
Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.
Horisont i fargen S2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.

I desember 2021 flyttet Markus og Camilla fra leilighet i fjerde etasje på Majorstua til Fornebu. Her fikk de mer plass, samt en deilig markterrasse med mulighet til å trille barnevogn rett ut verandadøra og ut på en av Fornebus mange koselige turveier og kyststier. Med et barn på vei, og en liten hund passet dette dem godt. 

Leiligheten er opprinnelig fra 2013 og paret satte straks i gang med å sette sitt preg på den. De la nytt gulv, malte tak og la nye lister. De var først usikre på hva de skulle gjøre med kjøkkenet, for det sto i utgangspunktet et helt fint Sigdal kjøkken der, det var bare ikke helt deres stil, og det manglet noen funksjoner de ønsket seg.

– Kjøkkenet var hvitt og litt upersonlig. Men det føltes likevel litt galt å rive et såpass “nytt” kjøkken bare fordi det ikke var vår stil, sier Camilla.

Det var gjennom en venninne hun fikk høre om at Sigdal kunne gjøre enkle oppgraderinger som å skifte frontene, og de kunne fornye kjøkkenet uten å rive det.

Ønsket seg et frokoststed

Paret kontaktet Studio Sigdal i Drammen, og fikk hjelp av kjøkkendesigner Anita Thorgersen.

– Anita tegnet faktisk kjøkkenet i den gamle leiligheten min, så vi visste at hun er dyktig, forteller Camilla.

De valgte nye fronter i modellen Horisont. Et moderne kjøkken med glatt overflate og innfreste håndtak. Fargen de gikk for heter Sky, en vakker gråfarge som passer til alt, og som endrer nyanse etter lyset.

I tillegg byttet de benkeplate, la inn nye LED-lys under overskapene og endret litt på kjøkkenøya.

– Vi ønsket oss et lite frokoststed, så Anita tegnet inn en spiseplass på øya. Hun har også tegnet inn et vinskap på den ene siden, noe vi er veldig fornøyde med.

Det var ikke koblet opp strøm til øya før, dette ble også fikset i forbindelse med oppgraderingen. Anita tegnet inn en stikkontakt som kan vippes opp om de ønsker å koble til en kjøkkenmaskin eller lade mobilen sin. 

En annen ting de passet på å få inn i da benkeplata ble skiftet ut, var en nedfelt vask. 

– Den er vi veldig fornøyd med. Den er stilig, og det er mye lettere å holde benkeplate ren for smuler, sier Camilla.

Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.
Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.

Digitalt kjøkkenmøte og gode råd

Camilla og Markus hadde sitt første møte med kjøkkendesigneren over internett, på grunn av nedstengninger og corona. 

– Det fungerte faktisk veldig fint. Vi filmet kjøkkenet mens vi forklarte hva vi ønsket oss, og Anita fikk god oversikt over rommet hun skulle designe, forklarer Markus.

Han forteller at noe av det beste med å velge Sigdal var å få profesjonell hjelp gjennom hele prosessen, med samme kontaktperson fra start til ferdig montert kjøkken. 

– Vi hadde jo en idé om hvordan kjøkkenet skulle bli, men Anita kunne vise oss hva som er mulig å få til. Det er mange faser når man kjøpe kjøkken: det skal tegnes, bestilles og monteres. Og da er det deilig at noen andre holder i det for deg, sier han.

God oppbevaring

På spørsmålet om hva de er mest fornøyd med på kjøkkenet sitt, er det flere ting de ønsker å trekke frem.

– Jeg liker at det er så mye oppbevaring her, og de smarte skuffene. Både i hjørneskapet og i kjøkkenøya, sier Markus. 

Camilla er fornøyd med fargen på kjøkkenet.

– Markus ønsket seg egentlig mørkt kjøkken, mens jeg ville ha lyst. Og jeg synes den fargen er så fin. Kjøkkenet føles så åpent og innbydende. 

Paret er også enige om at integrert vinskap i kjøkkenøya var en god idé.

– Det blir kanskje ikke så mye tid til det nå med baby i hus, men tanken på å ta et glass vin på kjøkkenøya mens vi kokkelerer hjemmelaget pasta er veldig god! 

Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.
Horisont i fargen S 2500-N hos kunde på Fornebu. Et hjemmekoselig og allsidig kjøkken uten håndtak.

Sparer miljøet og lommeboka

I dag er Markus og Camilla svært fornøyde med at de valgte å bytte frontene, og at det fortsatt var mulig å gjøre endringer i oppsettet av kjøkkenet.

– Vi har spart både penger og miljøet, men samtidig fått et helt nytt kjøkken, sier Markus.

Nesten alle de gamle frontene var det noen som hentet via Finn.no.

– De ble også veldig glade, for de ønsket seg de frontene som vi hadde her.

Camilla og Markus’ råd til andre som vil bytte kjøkken:


– Bruk litt tid på å hente inspirasjon før du bestemmer deg. Det er mange valg som skal tas! Skal du ha et Sigdal kjøkken, kan det være lurt å kikke litt på nettsiden og bli kjent med de ulike stilene. Eller besøk din nærmeste forhandler og se litt på utstillingene først.

Spørsmål til kjøkkendesigneren, Anita Thorgersen:

Hvordan satte du deg inn i kundens behov, og hvordan fant du frem til løsningen på dem?

Camilla og Markus hadde en ganske klar formening om endringen de ønsket, så den viktigste jobben jeg hadde var å finne en god løsning hvor man gjenbrukte flest mulig at modulene som allerede var der. I tillegg var det å få plassert inn vinskapet de ønsket.

Hva var de største utfordringene med dette kjøkkenet?

Her skulle ikke selve hoved layouten på kjøkkenet endres. Øyen skulle endres så den ble mer funksjonell i fht. kundens bruk, og så skulle det settes inn et høyskap. Den største utfordringen når fronter skal byttes, og noen moduler endres, er at målene skal stemme med det som allerede er der, samt å huske på å få med alle synlige deler som må byttes ut grunnet ny farge.

Er det noen smarte løsninger du vil trekke frem?

Her er det montert twist i benkeplaten på øya, som gjør at man får en fin arbeidsplass her, og så blir det jo en veldig sosial kokesone når man har sitteplasser på andre siden av øya.

Hva liker du best med kjøkkenet?

Lite og funksjonelt kjøkken med stekeovn opp i høyskap, og så liker jeg veldig godt det sosiale punktet man får på øya med vinskap på enden.

Hva er dine beste tips til folk som skal pusse opp kjøkkenet?

Tenk godt igjennom hvordan du bruker kjøkkenet; hva du er fornøyd med med det som er i dag, og hva du er mindre fornøyd med? Sett opp et budsjett. Ikke bry deg som mye om de nyeste trendene. Finn ut hva du liker – et kjøkken skal vare i mange år. Det viktigste er at kjøkkenet er funksjonelt og praktisk i forhold til ditt bruk. Liker du løsningen på kjøkkenet, men ønsker et nytt uttrykk, så kan det være et rimeligere alternativ å bare bytte fronter, håndtak og benkeplate.

Om dette kjøkkenetHvem bor her?

Markus og Camilla

Hvor?

Fornebu utenfor Oslo

Hvilken planløsning er valgt?

L-løsning med kjøkkenøy

Hvilken stil har kjøkkenet?

Moderne og håndtaksfritt

Designer

Anita Thorgerse, Studio Sigdal Drammen