Moderne eikekjøkken med smarte løsninger

Da Thomas og Bente Meidell Løsnes skulle ha nytt kjøkken i eneboligen i Trondheim, åpnet de opp og fikk en helt ny løsning.

Foto: Lene Kristine Sjøflot
Kjøkkenmodell
Amfi Natur
Benkeplate
Dekton Kelya 20 mm fra Cosentino
Håndtak
Diner Sort Matt
Armatur
Quooker Flex Sort
Vask
Blanco Etagon 700-U Black edition, underlimt

God veiledning 

I en enebolig som grenser til bymarka i Trondheim bor ekteparet Thomas og Bente. Huset bygget de i 1999, og nå som barna har flyttet ut var det på tide med oppussing – blant annet trengtes et nytt kjøkken. 

– Kjøkkenet og hvitevarene trengte utskifting. Vi var i kontakt med flere kjøkkenleverandører før vi bestemte oss for Sigdal, forteller Bente. 

Hun og mannen kom i kontakt med kjøkkendesigner Siri Hørvel hos Studio Sigdal Trondheim da de besøkte byggmessen i Trondheim Spektrum høsten 2022. 

 – Vi fikk et veldig godt inntrykk av Siri, hun virket kreativ og løsningsorientert, og vi endte opp med en helt annen kjøkkenløsning enn vi hadde fra før. 

Paret valgte Dekton benkeplate fra StenDesign AS på Oppdal, oppvaskmaskin fra Miele, vinskap fra Norcool og øvrige hvitevarer fra Siemens. 

Et moderne eikekjøkken med åpen løsning 

¾ del av veggen mellom det gamle kjøkkenet og spisestuen ble revet, slik at både kjøkken, spisestue og hovedstuen har en åpen løsning.    

Bente og Thomas ønsket en moderne løsning med glatte flater på kjøkkenfrontene.   

– Først bestemte vi oss for hvilken type materiale vi ville ha på kjøkkenet, og deretter jobbet vi oss ut fra det for å finne riktig parkett, tapet, benkeplate og møbler.   

De gikk for kjøkkenmodellen Amfi i beisfargen Natur. Dette er et eikekjøkken som går ton i ton med parketten i rommet. De valgte også å binde sammen kjøkken og stue, ved å sette opp skap med vitrinedører inn i stuen.   

Bente beskriver stilen på kjøkkenet som minimalistisk, med rene flater og enkle håndtak. Kjøkkenet er åpent og luftig og det er god gulvplass mellom benkene. I dag er de veldig fornøyde.  

–  Prosessen med Sigdal og Siri var veldig god. Hun hørte på våre ønsker og kom med forslag. Kjøkkenet fungerer utmerket. Matskapet liker jeg veldig godt,  det er fint å ha full oversikt når døren åpnes. Integrert vifte i platetoppen er vi også veldig fornøyd med, sier Bente. 

Spørsmål til kjøkkendesigner, Siri Hørvel: 


Hvordan satte du deg inn i kundens behov, og hvordan fant du frem til løsningen på dem? 

- Vi foretok en behovsanalyse ved første møte. Vi hadde møtet i butikk, hvor vi gikk igjennom forskjellige løsninger vi har utstilt i butikk, der kunden fikk se på alternativer og prøve seg frem til hva de likte best. 

Hvordan kom dere frem til material og fargevalg?  

- Kunden hadde det nokså klart for seg hvilket uttrykk og materiale de ønsket seg. Vi landet tidlig i prosessen på at de ønsket eikefronter, men var i tvil om type beisfarge. Etter et par runder landet vi på Natur. Benkeplaten kartla vi fargetone på tidlig, her var alternativene vi stod ovenfor om det skulle være børstet granitt eller Dekton. Til slutt landet vi på Dekton  mønster og Dekton’s mange gode egenskaper.  

Hva var de største utfordringene med dette kjøkkenet?  

- Den største utfordringen med kjøkkenet var å utnytte det store arealet på best mulig måte. Det er i utgangspunktet store avstander fra vegg til vegg som vi måtte finne en best mulig løsning på slik at gulvflaten ikke ble for stor. I tillegg er det også en drager i taket som vi måtte ta hensyn til.  

Er det noen smarte løsninger du vil trekke frem?  

- Litt tilbake til forrige spørsmål, så utnyttet vi gulvflaten godt ved å trekke ut kaffesonen fra veggen. Da fikk kunden ekstra god benkeplass foran sjalusiskapet der kaffemaskinen er plassert. En annen fordel ved å trekke ut denne delen av kjøkkenet er at barløsningen på øya nå flukter med veggen.  

Hva liker du best med dette kjøkkenet?  

- Det jeg liker best med kjøkkenet er hvordan alle hjørner og flater flyter inn i hverandre. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene! Jeg elsker at vi har skapt en åpen løsning som likevel skiller kjøkken fra spisestue. De bølgete vitrinedørene setter prikken over i’en, og binder de to rommene på en behagelig og luftig måte.   

Hva er dine beste tips til andre som skal i gang med en kjøkkenfornying?  

- Mine beste tips er å forberede deg før du setter i gang med prosessen. Se i katalogen vår, enten på nett eller fysisk. Ved å gjøre dette før møtet har du mulighet til å gjøre deg opp en viss formening om hva du liker. Ta deg en tur innom din nærmeste Sigdal-butikk for å se hva som finnes av både fronter, farger og innredning, og gjør deg opp en mening om budsjett. Da blir det enklere for konsulenten å veilede deg som kunde til å oppnå din kjøkkendrøm! 

Om dette kjøkkenetHvem?

Thomas og Bente Løsnes

Hvor?

Trondheim

Hvilken planløsning er valgt?

L-løsning med kjøkkenøy

Hvilken stil har kjøkkenet

Nordisk med moderne sorte detaljer

Hvem har designet kjøkkenet?

Siri Hørvel hos Studio Sigdal Trondheim