Sigdal kjøkken på Snøhytta

Se det tidløse og eksklusive kjøkkenet på den flotte hytta til Amalie Snøløs. Hytten er full av praktiske løsninger og fine detaljer. Amalie Snøløs har valgt et tidløst og eksklusivt kjøkken som passer med «lodge»-stilen på hytta, og kunne ikke vært mer fornøyd:

– Om 10-20 år elsker jeg fortsatt dette kjøkkenet, det er jeg sikker på!


Foto: Ottar Jensen
Kjøkkenmodell
Amfi
Kjøkken
Amfi
Farge
Kongle
Benkeplate
Stonedinavia
Se det tidløse og eksklusive kjøkkenet på den flotte hytta til Amalie Snøløs. Hytten er full av praktiske løsninger og fine detaljer.
Se det tidløse og eksklusive kjøkkenet på den flotte hytta til Amalie Snøløs. Hytten er full av praktiske løsninger og fine detaljer.

Vi befinner oss på Hovden, Sør-Norges største ski-destinasjon, der Amalie Snøløs har bygget sin drømmehytte. Hun og forloveden kjøpte tomt for et par år siden, og i 2023 sto den klar. En hytte i lodge-stil med god takhøyde, store vinduer og utsikt mot fjell uansett hvilken vei du ser.

Midt i hytta står et kjøkken i brun eik, med tilhørende kjøkkenøy med sitteplasser.

– Jeg ønsket at hytta skulle føles luftig, og at kjøkkenet skulle oppleves som hjertet i hytta, som et sosialt samlingspunkt, forklarer Amalie og fortsetter:

– Mange hadde nok valgt et svart kjøkken til denne hytta, men jeg synes fargen Kongle gjør seg veldig godt her. Det er dybde og varme i fargen, og den fine trestrukturen i eikekjøkkenet kommer godt frem.

Kjøkkenet er Amfi fra Sigdal, og er en svanemerket front i finert eik, med kantlister i heltre eik. Den er lun og stilren på samme tid.

Tungt og eksklusivt

Det er gjort flere justeringer på det lune eikekjøkkenet, som er med på å gi et eksklusivt, stilrent og moderne inntrykk.

– Sokkelen på kjøkkenet er blant annet trukket frem, slik at alle plater går ned til gulvet, og sideveggene er laget tykkere enn vanlig. Disse er 2,5 cm i stedet for 1,6 cm som er standard på dette kjøkkenet, forklarer Siw-Mette Reinertsen. Hun er daglig leder av Studio Sigdal Kristiansand, og har tegnet kjøkkenet til Snøhytta.

For at kjøkkenet ikke skal føles for tungt har de droppet overskap og ventilasjonshette.

– På en hytte blir kjøkkenet ofte skvist inn, men her ville vi at det skulle føles åpent og luftig. Vi valgte benkeventilator, som er en ventilator integrert i kjøkkenøya. Det er mye mer renslig, ser mye penere ut, og vi fikk det åpne rommet vi trengte, sier Amalie og Siw-Mette er enig.

Et annet grep som er gjort for å bevare luft i rommet er å bygge en kjøkkenøy som ikke er for bred.

– Det er luft mellom øya og benkeplata, og mellom barkrakkene og skyvedørene bak disse. Vi er utrolig fornøyd med denne, smiler Amalie.

Her er det godt med sitteplasser, i tillegg til at den gir verdifull arbeidsplass og lagring.

Øya har samme benkeplate og er dekket i samme fronter som selve kjøkkenet, i fargen Kongle.

– Jeg fikk god hjelp til å velge en farge som er vakker, og samtidig tidløs. Om 10-20 år elsker jeg fortsatt dette kjøkkenet. Det er jeg sikker på, sier Amalie.

Se det tidløse og eksklusive kjøkkenet på den flotte hytta til Amalie Snøløs. Hytten er full av praktiske løsninger og fine detaljer.
Se det tidløse og eksklusive kjøkkenet på den flotte hytta til Amalie Snøløs. Hytten er full av praktiske løsninger og fine detaljer.

Kjøleskuffer og integrerte høyttalere

Kjøkkenet i Snøhytta ser ikke bare moderne ut, det er også spekket med smarte og teknologiske løsninger som gjør at det oppleves spesialtilpasset de som bor her.

Amalie forteller at hytta blir som deres andre hjem, og derfor har de lagt litt ekstra i å få det akkurat slik de ville ha det. Med fleksibel jobb har hun mulighet til å reise hit ofte, og bli over lengre tid når hun først er her.

– Vi bruker hytta hele tiden, og har derfor prioritert god plass til mat og drikke, med kjøleskuff i kjøkkenet i tillegg til kjøleskap med frys. Vi har også en egen skuff beregnet på brød og frukt, og det anbefaler jeg virkelig. Varene holder seg så mye lengre!

Integrert i kjøkkeninnredningen har Amalie også fått høyttalere, noe hun forteller at brukes mye.

– Vi hører mye på musikk, og det er så deilig å ikke ha en duppeditt på kjøkkenbenken som står i veien!

Kamuflert i sokkelen finner vi også en liten parkering til robotstuvsuger. Et smart lite grep, som kan være verdt å tenke på om du har robotstøvsuger og skal ha nytt kjøkken.

I gode hender

Flere ganger i løpet av samtalen forteller Amalie hvor stor hjelp Siw-Mette i Kristiansand har vært for henne.

– Hun har hatt en viktig rolle når det kommer til hele utformingen av kjøkkenet. Det sier noe om hvor viktig det er å gå til en kjøkkenleverandør som har dyktige konsulenter, sier Amalie og forklarer videre:

– Siw Mette har veldig øye for ting, og viste oss også forskjellige alternativer. Jeg kom inn litt «trangsynt», og visste hva jeg ville ha. Men hun har hjulpet meg å åpne horisonten og se muligheter. Det er fort gjort å føle seg litt overveldet når man skal kjøpe kjøkken, fordi det er så mange valg. Derfor er det fint at noen hjelper med å guide deg gjennom de gode løsningene.

 

5 kjappe om kjøkkenet til Amalie Snøløs

1. Hva liker du best med kjøkkenet ditt?– Jeg liker helheten, og kjøkkenøya spesielt. Den har så mye luft rundt seg, godt med sitteplass og utsikt.

2. Hva bruker du det mest til?

– Jeg elsker å lage mat. Det er sosialt, og jeg liker at vi samles rundt maten. Hos oss er det alltid noen som holder på på kjøkkenet.

3. Hvorfor Sigdal?

– Det var ikke så vanskelig. Jeg har en svigermor som alltid har snakket om at det er Sigdal som gjelder. Jeg synes også det er veldig kult med den norske historien, og at fabrikken ligger i Norge. Da jeg fikk så god kontakt med Siw-Mette også var det ingen andre alternativer. Jeg har jobbet lenge i byggebransjen og har vært i kontakt med mange kjøkkenleverandører. Sigdal skiller seg ut. Jeg kan identifisere meg med Sigdal sine verdier.

4. Er det noen valg på kjøkkenet du er ekstra fornøyd med?

– Den store kildesorteringsskuffen under vasken, og Halo brødskuffen som er helt genial. Brødet holder seg så mye lenger!

5. Tips til andre som skal i gang med å fornye kjøkkenet?

– Jeg har to tips:

Første tips: Gå til noen som kan faget, som lytter til deg, og ikke minst som lager et forslag som matcher det du har mulighet til når det kommer til pris. Få dem til å tegne minst to ulike alternativer.

Andre tips: Tenk langt frem. Hva er et bærekraftig valg, og hva vil jeg være fornøyd med mange år frem i tid? Å velge seg et kjøkken tar tid, men alle jeg har vært i kontakt med hos Sigdal har vært opptatt av at det er et valg for livet. Og det føles veldig trygt.

Tips fra kjøkkendesigner Siw-Mette:

Hvordan vil du beskrive stilen på kjøkkenet til Amalie?

Et tidløst og moderne kjøkken med fokus på gode og varige materialer. Dempet eksklusivitet med god tyngde i materialene som er beiset eik og stein.

Noen spesielle løsninger du vil trekke frem?

Dette kjøkkenet er tegnet med tanke på at det står plassert midt i hytta. Lyset i rommet er gjennomgående, og kjøkkenet sees fra alle fire sider. Derfor har vi lagt vekt på at det estetiske skal være på plass uansett hvor du er i hytta og kikker inn på kjøkkenet.

Det samme gjelder fra uteplassen og inn. Der har vi tegnet en lekker nisje for barstoler rammet inn med beiset eik og lekre glassdører i sort metall og bølget glass.

Kjøkkenet er et smykke i seg selv og trenger lite pynt. Alle sokler er trukket frem og alle sidevanger går ned til gulv. Dette gir tyngde og gjør at kjøkkenet blir mer som et møbel enn et kjøkken. Til tross for dette har vi ikke gått på kompromiss med funksjon.

Hvordan satte du deg inn i Amalies behov, og hvordan fant du frem til løsningen på dem?

Det startet med at jeg fikk se plantegningen før hytta var bygget. Amalie og jeg fikk god kjemi og var på nett rundt de store trekkene, og etter hvert på detaljnivå. Det har vært en spennende prosess. Vi har snakket om drømmer og bruk av hytta nå og i fremtiden, da blir det lett å lande gode løsninger.

Jeg anbefalte dem å endre plasseringen av kjøkkenet til midten av hytta. Ofte bruker vi mer tid på matlaging når vi er på hytta, det er også der vi tar med oss venner og familie. Da er det kjedelig å stå med ryggen til eller inne i et annet rom enn der alle de andre oppholder seg.

Hvordan tenkte du for å få hytta til å passe inn med resten av hytta?

Hele hytta er raus, stor og åpen med varme farger. Jeg vil kalle det en tidløs lodge palett. Det har vært viktig å ivareta den åpne og rause opplevelsen også i kjøkkenet. Derfor er det minimalt med høyskap. Store benker og romslig øy som dekker mange behov.

Min jobb har vært å dra totalen sammen, og støtte Amalie i hennes stil. Jeg er alltid ærlig når jeg blir spurt om innspill, men har stor respekt for at den som skal bruke hytta eller boligen skal få det beste ut av sin stil og ikke min.

Amalie landet til sist på Amfi kongle som er en slett beiset front i en klassisk brun beis. Dette er slitesterkt. Hakk eller skrammer synes ikke så godt på eikestruktur og en slett front er enkel å rengjøre. Det har også betydning når vi er på hytta.

Hvordan synes du det var å se kjøkkenet i hytta, etter å ha tegnet det?

Det er alltid så gøy å få lov å komme på befaring når alt er ferdig. Det ble akkurat så lekkert som vi planla og litt til.

Har du noen tips til andre som skal kjøpe hyttekjøkken?

Jeg anbefaler at dere har et ca. budsjett, og at dere kommer inn så tidlig som mulig hvis det skal inn i en ny hytte. Ikke tenk på begrensningene, mange begrensninger sitter i hodet. Lag deg en ønskeliste og se hva kjøkkenkonsulenten kan klare å innfri. Planlegg mest mulig i kjøkkenet så benkene ikke må brukes til oppbevaring.

Tenk også på at det skal være litt ekstra plass når venner og familie kommer på besøk. Legg litt penger i kjøkkenet, vi bor ikke på hytta, så her kan det være greit å kjøpe litt rimeligere hvitevarer siden de ikke er i daglig bruk.

Hvis jeg skulle velge ville jeg heller valgt et kvalitetskjøkken og en rimeligere benkeplate om du ikke kan få i pose og sekk. Du skal ikke pusse opp hytta hvert 10. år. Vær tro mot egen stil og de fargene du trives med. Finn en kjøkkenselger hvor kjemien stemmer, og som kan ivareta både ønsker og budsjett.

Om dette kjøkkenet



Hvem?

Amalie Snøløs og samboeren

Hvor?

Hovden i Bykle kommune.

Hvilken planløsning er valgt?

Rettveggsløsning med kjøkkenøy.

Hvilken stil har kjøkkenet?

Røft og moderne.

Hvem har designet kjøkkenet?

Siw Mette Reinertsen hos Studio Sigdal Kristiansand