Sigdal kjøkken - Verkstedgården, Studio Sigdal Trondheim

Verkstedgården 1

Verkstedgården 1 er det første byggetrinnet i den nye delen av Lilleby. Leilighetene har en skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Består av 46 leiligheter

ARKITEKTUR: SLIPP LYSET INN

Gode oppholdsrom, romslige balkonger og mye dagslys. Slik har HUS Arkitekter utformet Verkstedgården 1.

– Dette blir jo en fantastisk beliggenhet, veldig skjermet og tilbaketrukket i området. Med Dakotaparken som nabo i vest og Sansehagen i øst, vil det bli som å bo i en park, sier arkitekt Marit Wangensteen, som har jobbet med utformingen av det nye byggetrinnet.
Dagslys fra flere himmelretninger
Verkstedgården 1 blir på 8 etasjer, og får til sammen 46 leiligheter. I området foran huset skal det kun bygges rekkehus og lavblokker, noe som gir gode muligheter for dagslys i leilighetene. Det har HUS Arkitekter sørget for å utnytte.
– ­Den kvadratiske grunnformen i huset gjør at vi får mange hjørneleiligheter. Dermed vil flertallet av leilighetene få dagslys fra flere retninger inn i oppholdsrommet, noe som er en utrolig flott kvalitet i en leilighet, sier Wangensteen. I tillegg får alle leilighetene egne uteplasser på minst 10 kvm.
Grønn identitet
Huset får grønn puss, med innslag av det varme trematerialet fra tidligere byggetrinn. – Fasaden blir en referanse til det som er gjort tidligere, samtidig som den får sin egen identitet, sier Marit Wangensteen. Hun tror at Verkstedgården 1 vil passe for mange – ikke bare den typiske leilighetskjøperen.
– Her bor du nært alt, uten å ha biltrafikken utenfor. Det er et stort pluss med å bo på Lilleby, sier hun.

Byggherre: Veidekke Eiendom
Entreprenør: Veidekke Entreprenør