Sigdal kjøkken - Gartner Lunds Hage, Studio Sigdal Trondheim

Gartner Lunds Hage 1

Rekkehusene i Gartner Lunds Hage 1 ligger skjermet til i hjertet av Lilleby, i den roligste og mest landlige delen av bydelen.

Består av 23 rekkehus

ARKITEKTUR: KVALITETENE SOM SKAPER GODE HJEM

De 23 rekkehusene i Gartner Lunds Hage 1 er tegnet av arkitektene Svein Skibnes, Sunniva Huus Nordbø og Gro Hermstad.

Som et av arkitektkontorene i byen som også tegner eneboliger, har Skibnes Arkitekter god innsikt i hva som skaper gode hjem.
– Da kommer vi veldig nær kunden, og utvikler løsninger som det er lagt litt ekstra omtanke i. Disse tar vi med oss når vi jobber med større prosjekt som dette, sier Svein Skibnes.

Stort hjerte for Lilleby
Skibnes Arkitekter var med på å forme de overordnede tankene for Lilleby som boligområde, lenge før de første gravemaskinene gjorde sitt inntog. De har dessuten tegnet de nye, flotte lokalene til Credo Restaurant og Jossa Mat og Drikke. Svein Skibnes mener at Lilleby kan sammenlignes med en landsby, med individuelle boliger i fellesskap rundt det grønne som preger bydelen.

– Vi har videreført landsbytankegangen med rekkehusene i Gartner Lunds Hage – store og små trehus i forskjellige farger, med skråtak, loftstuer, takterrasser og hager, sier Skibnes.

Sosialt og privat
Rekkehusene får to til fire etasjer. I første etasje finner du den sosiale sonen med stue, kjøkken og utgang til hagen. For Sunniva Huus Nordbø har dagslyset vært viktig i utformingen av disse oppholdsrommene.

– Vi har prøvd å ta vare på mest mulig gjennomlys gjennom hele etasjen, og ikke skape sperrer for lyset. I tillegg skal du få plass til et godt spisebord for å samle familie og venner, sier hun.

Andre etasje er den mer private sonen med bad og soverom. Hovedsoverommet blir romslig, med en sørvendt fransk balkong i de aller fleste rekkehusene. Noen av husene har dessuten loftstue, med mulighet for et ekstra soverom. Disse får også en flott takterrasse mot sør.

Byggherre: Veidekke Eiendom
Entreprenør: Veidekke Entreprenør