Sigdal Kjøkken - VR, Studio Sigdal Bodø

-Fantastisk å kunne gå rundt i det nye kjøkkenet vårt med VR-briller!

Med ny hverdagsteknologi, som en VR-brille i papp og en helt vanlig smarttelefon, får du en helt ny opplevelse av kjøkkendrømmen din. Merete Madsens aller første titt på sitt nye kjøkken var gjennom en VR-brille hos Sigdal Studio i Bodø.

- Det er nesten sånn at jeg kan lage meg kaffe på den integrerte kaffemaskinen på det nye kjøkkenet vårt, ler Merete Madsen (45).

Kjøkkendrømmen

Hun har akkurat gått en runde inne i sitt nye kjøkken. I vinduskarmen på kjøkkenet har Merete sett krydderurter og lime som ligger på kjøkkenbenken. Kjøkkenskap og skuffer, oppvaskmaskin, stekeovn, kaffemaskin, ventilator.
Alt er på plass, akkurat som planlagt. Alt ser ut til å være klappet og klart for å lage og servere middag til familien som består av mannen, Trond Olav (42) og barna på 15, 12 og 7.

Det er bare det at kjøkkenet ikke finnes enda. Foran øynene holder Merete en enkel VR-brille, en pappboks, som hennes egen mobiltelefon ligger inni. En 3D-tegning blir levende i VR-brillen. VR-brillen får Merete og mannen Trond Olav med seg, slik at også familie og venner kan beskue og besøke ny-kjøkkenet.

- Følelsen av å se hvordan det nye kjøkkenet faktisk blir hjemme hos oss, før det i det hele tatt er laget, er fantastisk. Jeg kan enkelt se om noe må justeres. Selv om kjøkkenet foreløpig bare er virtuelt, er det deilig å konstatere at kjøkkendrømmen er i ferd med å bli håndfast, forteller Merete.

- Det er svart nok i november

Familien Madsen bor i en funkishus i Stille Dal fra slutten av 60-tallet. De flyttet inn i huset våren 2007 etter litt oppussing. Denne gangen skal de grundigere til verks. Nå er det kjøkken og stue som skal totalrenoveres. Flere og større vinduer og fjerning av vegger innvendig, vil gi en bedre planløsning med mer lys og luft i stue og kjøkken.

- Bort med labyrint-følelsen på kjøkkenet vårt, og inn med en mer praktisk løsning hvor hele familien kan være samlet. Det var nå eller aldri. Plutselig er barna store og har flyttet ut, og vi to sitter alene igjen, beskriver Merete.

Det var Merete som startet med å lete etter inspirasjon til det nye kjøkkenet på Pinterest. Dert fant hun lekre bilder av alle mulige kjøkken med utallige løsninger, funksjoner og farger.

Neste steg for å virkeliggjøre kjøkkendrømmen var å besøke Sigdal Studio Bodø i Sjøgata i Bodø.

Når du skal kjøpe kjøkken er det mange ting å passe på og som du må mene noe om.
Kjøkkenkonsulent Mailèn Braaten hos Studio Sigdal Bodø geleider Merete og Trond Olav gjennom alle valgene. Hun satte valgene opp mot hverandre, helt til familien til slutt satt igjen med et kjøkken med et innhold som de er komfortable med. Planløsningen, hvitevarene og funksjonene som er riktige for den aktive familien til riktig pris.

Merete forteller at de fikk god kjemi med Mailèn med en gang.

- Hun forstår behovet vårt og hva vi er ute etter. Det er veldig betryggende, forteller Merete og Trond Olav.

Selv om det var fristende med fargede fronter i trendy sort eller lekre blåfarger, valgte familien et stilrent kjøkken i hvitt. Fronten Sigdal Horisont, er en hvit font uten unødvendig “dill”. Merete og Trond vil heller ha farger på vegger, fliser, puter og matter.

- Det er mørkt og svart nok i november, om vi ikke skal ha sort kjøkken i tillegg, legger Trond Olav til. Han har foreldrenes mørke brune tapet og tilhørende mørke lister fra barndomshjemmet friskt i minne. Den gangen lovet han seg selv at slik skulle han hvert fall ikke ha det slik.

Selv om kjøkkenkonsulent Mailèn elsker å selge kjøkken i mange farger og utførelser, er hvitt en klassisk og varig farge som aldri er feil. Hvitt er et sikkert valg og vil fremstå som moderne også om 10 og 20 år.

Er målene riktige?

Nå er også de siste detaljene i valget av hvitevarer og innsats i skuffene på plass. Mailèn passer på at alt stemmer.

- Merete, er du helt sikker på at målene er riktige? spør Trond Olav og ser litt bekymret på kona.

- Ikke noe problem, sier Mailèn betryggende. - Vi tar en ekstra tur hjem til dere i morgen for å kontrollmåle, så er vi helt sikre på at det blir riktig, forsikrer hun.

- Er dette en vegg som elektrikeren kan feste ledninger og brytere på”, spør Trond Olav. Han peker på et sidefelt på kjøkkenet og Maylen nikker bekreftende.

Kjøkkenet er straks klart for bestilling, og vil bli levert og montert i uke 20.

- Vi har planlagt så “godt” at vi akkurat ikke rekker å få det nye kjøkkenet ferdig til konfirmasjonen til eldstesønnen i mai, erkjenner Merete og smiler. - Men, det blir jo så bra når det nye kjøkkenet er på plass, så det får vi leve med.

Merete og Trond Olav gleder seg spesielt til å få et naturlig samlingspunkt for hele familien. En smart sittebenk med skuffer blir en sosialsone for både lek og skolearbeid. Det blir plass til hele 18 stykker til bords.

- Kanskje jeg vil bytte ut gulvmatten

Merete ser ikke bort fra at hun kommer til å ta på seg VR-brillene titt og ofte for å drømme seg bort i det nye kjøkkenet i den litt strevsomme byggeprosessen de står foran. Merete og trond Olav er begge enige i at kjøkkenet har vært det morsomste å planlegge.

- Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å bytte ut den matten Mailèn har lagt under spisebordet, ler Merete Madsen og gleder seg til nytt kjøkken i mai!

Besøk oss i butikken eller avtal møte for å få hjelp med å planlegge ditt nye kjøkken!