Midt i byen – men med naturen som inspirasjon

Da Sofia og Nils Odier flyttet fra landet til byen ville de ta med seg roen dit, og her fikk kjøkkenet spille en viktig rolle.

– Vi ønsket å plassere kjøkkenet midt i rommet, slik at det ble det midtpunktet det faktisk er.
Kjøkkenmodell
Favn
Farger kjøkken
Favn Nøtt og Line Korn
Benkeplate
Dekton Khalo, Cosentino

Taket er malt i samme NCS-kode som Korn fra Sigdals Jordnær-kolleksjon. En detalj som binder hele rommet sammen, og som kan sees i flere deler av leiligheten.

Kjøkkenet er veldig viktig for oss 

Familien flyttet inn i seks rom fordelt på 140 kvadratmeter, i et hus fra 1901 i Rörsjöstaden i Malmø. Leiligheten hadde i utgangspunktet vært to leiligheter, som var blitt satt sammen til én, med et lite kjøkken plassert i den ene delen. Langt fra alt annet.  

– Vi så et fantastisk potensiale her, men ville ikke kjøpe leiligheten hvis ikke det var mulig å flytte kjøkkenet. Kjøkkenet er veldig viktig for oss, det har det alltid vært. Det er der vi møtes om morgenen, før dagen er i gang, og der vi samles når dagen er over, sier Sofia og fortsetter: 

– Vi ønsket å plassere kjøkkenet midt i rommet, slik at det ble det midtpunktet det faktisk er. 

Og slik ble det. 

Den kreative prosessen

Sofia jobber som stylist og Nils er fotograf – to kreative mennesker som er opptatt av følelsen og harmonien i hjemmet. Da de bodde på landet, beskriver Sofia interiørstilen deres som ganske grafisk med mye sort-hvitt, med innslag av beige toner og tre. 

– Siden vi jobber så kreativt trenger vi ro rundt oss hjemme. Da vi flyttet til byen ønsket vi å jobbe med mykere toner og farger, sier Sofia og fortsetter: 

– Det var viktig for oss at kjøkkenet skulle harmonere med resten av rommet som skulle totalrenoveres. Derfor laget vi et moodboard før vi startet på prosjektet. Her fikk vi frem følelsen vi ønsket å oppnå, med fargeprøver, materialer og annen inspirasjon. 

Da Sofia snublet over bildene fra kampanjen «Det sitter i detaljene», med det kombinerte kjøkkenet Favn i fargen Nøtt, og Line i fargen Korn, forteller hun at «det skjedde noe». 

– Den estetikken traff meg – rett i hjertet. Det var akkurat disse fargene vi hadde sett på!  

Så da familien fikk tillatelse til å bygge kjøkkenet der de ønsket det, var valget enkelt: 

– Vi ønsket oss eikekjøkkenet Favn, for følelsen av natur, og vi ville jobbe med fargen Korn i tillegg. Denne fargen har vi plukket opp i et par andre rom i leiligheten. Det gamle kjøkkenet ble gitt bort og bor nå i et annet hjem. Mye bedre enn å kaste det! Bærekraft er viktig for oss, sier Sofia. 

Sofia og Nils ønsket å ha så få håndtak på kjøkkenet som mulig, og håndtakene fra Signatur Favn-kolleksjonen ble malt i Korn for å blende inn med skapet.

Luftig og med møbelpreg. Til tross for mye oppbevaring er det fortsatt plass, mye takket være takhøyden på tre meter. 

Så utrolig vakkert 

Familien hadde også et ønske om at kjøkkenet skulle føles som en del av leiligheten, og har derfor videreført både fargen Korn og Favn-møblement videre i leiligheten. Taket i kjøkkenet og videre inn i gangen er malt i den samme NCS-koden som Sigdals standardfarge Korn, og i gangen finner vi også et stort og vakkert garderobeskap i Favn Nøtt. 

– Spesielt Favn har virkelig et møbelpreg. Vi la også til en skjenk i samme utførelse som kjøkkenet med innebygget vinkjøler. 

Tenker du på å oppdatere kjøkkenet ditt? Bestill et gratis møte en av Sigdals kjøkkendesignere. 

Benkeplaten, rommets juvel, er et resultat av å våge å ta steget. Med sitt livlige uttrykk tar den mye plass, som en kontrast til den rolige eikestrukturen. 

– Det er en del av å bringe naturen inn i hjemmet, noe organisk som ikke lar seg kontrollere. Så utrolig vakkert. 

Funksjon og lagring 

I tillegg til det estetiske, var det også mange vurderinger rundt oppbevaring. I en eldre leilighet som dette er det ikke lagt opp til mye lagringsplass.  

– Det er lurt å tenke litt funksjonelt også, det er lett å overse når man lever for design. Skapene på kjøkkenet rommer enormt mye, spesielt sideskapene. I de åpne hyllene er det også mye plass, og ved å endre på innholdet her skaper vi et nytt uttrykk. Det er et kjøkken som gir mulighet for forandring. 

Om dette kjøkkenet



Hvem?

Sofia och Nils Odier med døtrene Lou og Uma.

Hvor?

Rörsjöstaden, Malmö.

Størrelse

25 kvadratmeter.

Hvilken planløsning er valgt?

Parallell.