Sigdal kjøkken - Lilleby Maskinveita, Studio Sigdal Trondheim

Maskinveita

Maskinveita har 46 nye byleiligheter med park utenfor døra.

Består av 46 leiligheter

ARKITEKTUR: LUNE LEILIGHETER I URBANE OMGIVELSER

HUS arkitekter har lagt spesielt stor vekt på oppholdsrommene i Maskinveita. Her kan du nyte dagslyset i stua, med god kontakt ut til den grønne parken utenfor.

Det er i oppholdsrommene vi samles, feirer store og små anledninger, eller bare slapper av etter en lang dag. For mange er dette et av de viktigste rommene i boligen.
– Vi har gitt oppholdsrommene rene, enkle former. Det handler om å skape et åpent og ryddig inntrykk, og plassere dører og hjørner på en måte som skaper gode og naturlige møbleringsmuligheter, sier Katrine Falch Aune, arkitekt i HUS Arkitekter.
Urbant, men tilbaketrukket
Målet er å finne de aller beste løsningene for hver enkelt leilighet.
– Vi lever jo oss inn i leilighetene, sier arkitekt Margunn Aksnes.
– Jeg ser for meg hvordan leiligheten skal passe til besteforeldre som får overnattingsbesøk av barnebarna, eller hvor jeg vil sette spisebordet for å invitere til middagsselskap, sier hun.

HUS Arkitekter har jobbet med utformingen av både Maskinparken 1, Maskinparken 2 og Maskinparken TRE, og kjenner Lilleby godt. Det har vært viktig for arkitektene å skape følelsen av å bo urbant, men samtidig skjermet og tilbaketrukket. Derfor har Maskinveita fått en høy førsteetasje for å skjerme for innsyn, og balkongene ut mot blindveien Ladeveien er trukket inn og for å skape en lun atmosfære.
Nærkontakt med parken
Maskinparken ligger rett utenfor Maskinveita. Parken blir et naturlig sentrum i Lilleby, med lekeapparater, grønne områder, sitteplasser og ikke minst restaurantene Credo og Jossa Mat og Drikke.
– Parken utenfor er en veldig god kvalitet med å bo i Maskinveita. Leilighetene som vender ut mot parken har balkonger som krager utenfor bygningen, slik man får god utsikt og kontakt med livet utenfor, sier Falch Aune.

Byggherre: Veidekke Eiendom
Entreprenør: Veidekke Entreprenør