Eksperten tipser: Trikset for å finne og beholde din stil -i kjøkkenet

Å innrede et nytt kjøkken er både morsomt og kreativt, men kan også være en omfattende prosess med alt som må vurderes. Med et enkelt, og for mange ukjent verktøy, kan du ta kontroll over prosessen og ta kjøkkenet til nye nivåer.

Alle som har innredet et nytt kjøkken, kan sannsynligvis gjenkjenne den overveldende følelsen av uendelige muligheter. Hvor skal man starte når valgene er mange og tilbudet enormt?

Her kan det være lurt å bruke et moodboard: En collage av bilder som setter følelsen og peker ut retningen til rommet som skal innredes.

- Da bruker du det som et rammeverk når du lager hjemmet ditt. Du kan se det som en grafisk profil for hjemmet der du har farger, materialer og så videre, sier interiørdesigneren og feng shui-konsulenten Jannice Wistrand, en flittig bruker av moodboards. Eller som hun selv foretrekker å si: Emotion collage.

Så hvordan går du fram for å lage et moodboard for ditt fremtidige kjøkken?

Slik kommer du i gang med ditt moodboard

Til å begynne med må du finne ut: Hvordan vil du at følelsen skal være på kjøkkenet ditt? Bla gjennom sosiale medier og nettsteder med bilder på nettet, og lagre det du liker og er inspirert av, eller bla gjennom og riv ut sider fra aviser og magasiner. Selvfølgelig bør du ta med interiørdesign, stylede rom, produkt- og detaljbilder i collagen din, men her kan du tenke helt fritt.

- Du finner kanskje fargeskalaen til kjøkkenet ditt på et bilde av en vakker innsjø, sier Jannice.

Når du har samlet bilder, lager du moodboardet ved hjelp av et presentasjonsprogram på datamaskinen, for eksempel PowerPoint. Dra inn bildene og gjør det mest inspirerende størst. Deretter beveger du deg rundt, fjerner, begynner på nytt, endrer og legger til helt til du har funnet en layout med ca 6-7 bilder der fargene harmonerer og følelsen går hånd i hånd med den du vil ha på kjøkkenet ditt.

Moodboardet ditt er nå klart til å brukes som et rammeverk når du innreder og dekorerer det nye kjøkkenet ditt.