Annas kollasj

naturlig

LA ORGANISKE MATERIALER, NATURLIGE FARGETONER OG TING FRA LOPPEMARKEDET SKAPE EN HJEMLIG OG TRIVELIG FØLELSE I KJØKKENET.

I en lang periode var det bare hvitt som gjaldt for kjøkkenet, men nå begynner trenden å bli myket opp, og mildere naturfargetoner får mer og mer plass. Som for alle trender kommer det etter hvert en metning, og jeg tror at folk begynner å føle behov for litt mer farge og innslag av organiske materialer for å gjøre det varmere og koseligere. Det lyse og rene, som kan virke noe sterilt, erstattes av et ønske om trivsel i hjemmet. Men på tross av ønsket om forandring, bærer vi jo på den klassiske skandinaviske designarven, så det går nok en tid før vi ser kjøkken i sprø farger. Inntil videre får det holde med gråtone og pasteller med struktur. Og det er nettopp dette som er så fint, da mulighetene til å skape kontraster til hardere materialer blir større da. Finest mot de myke og milde fargene er messing, der materialet står for noe hardt, og fargen for varme.

Hånd i hånd med det naturlige går ønsket om å vise frem det personlige. Der alt skulle være bak stengte dører i det hvite kjøkkenet, er det nå bare fint å ha åpne hyller med samlinger av kjøkkenredskaper i fine krukker samt servise og glass, gjerne med detaljer som gjør dem spesielle. Vi stiller også ut alt fra oljer til favorittfjøla i tre som er kjøpt på loppemarked. Denne naturlige stilen betyr imidlertid ikke at det er blitt fint med rot. Det er fortsatt like viktig at det ser fint ut, og at et skikkelig kjøkken nå må inneholde den obligatoriske juicemaskinen som lager drikker med samme naturlige fargetoner som skapfrontene.