Annas kollasj

klassisk

EN STRAM STIL SOM MINNER OM ET MASKULINT ANTREKK, DER MARMOR MØTER GRØNNE PLANTER.

I den andre enden av skalaen har vi kjøkkenet som ikke heller mot myk pastell. Her er stikkordene rene og harde linjer, kalde og klassiske materialvalg og en designbevissthet som ofte assosieres med en velfylt lommebok. Stilen kan kanskje oppfattes som snobbete, men hensikten er heller å tenke langsiktig og prioritere holdbarhet. Kjærligheten til design og trangen til å finne smarte og skreddersydde løsninger som gjenspeiler kunnskap og omtanke, er interessant og et tegn i tiden, uten dermed å være noe tidsbegrenset motelune. Mens den naturlige stilen ventelig vil erstattes av en annen bølge om noen år, er den klassiske stilen mer uavhengig av skiftende trender og rotfestet i bevisstheten om at det kjøkkenet du har, er der for å bli.

Nyhetsinnslagene i den klassiske stilen nå i 2014 er gråtoner og svart. Et maskulint antrekk, om man kan si det på den måten. Marmorbenker, avanserte gasstopper, arvegods blandet med vintage-funn og redskaper som utstråler design helt inne fra skapene. For her er det meste skjult bak fronter, og det som står fremme, er ryddig og prikkfritt organisert.

For å myke opp denne klassiske stilen kommer grønnyansene inn. Helt grønne planter, gjerne med store blader, og tre i mørkere toner som valnøtt eller sjakaranda. Og kanskje viktigst av alt, begge stilene er det jo mulig å blande fritt. Kanskje blir resultatet til og med best da.