Eksperten tipser: Trikset for å finne og beholde din stil -i kjøkkenet

Kjøkkenplanlegging

Å innrede et nytt kjøkken er både morsomt og kreativt, men kan også være en omfattende prosess med alt som må vurderes. Med et enkelt, og for mange ukjent verktøy, kan du ta kontroll over prosessen og ta kjøkkenet til nye nivåer.

Sigdal Kjøkken-Line 2020

Alle som har innredet et nytt kjøkken, kan sannsynligvis gjenkjenne den overveldende følelsen av uendelige muligheter. Hvor skal man starte når valgene er mange og tilbudet enormt?

Her kan det være lurt å bruke et moodboard: En collage av bilder som setter følelsen og peker ut retningen til rommet som skal innredes.

- Da bruker du det som et rammeverk når du lager hjemmet ditt. Du kan se det som en grafisk profil for hjemmet der du har farger, materialer og så videre, sier interiørdesigneren og feng shui-konsulenten Jannice Wistrand, en flittig bruker av moodboards. Eller som hun selv foretrekker å si: Emotion collage.

Så hvordan går du fram for å lage et moodboard for ditt fremtidige kjøkken?

Sigdal kjøkken - Line S 7005-Y20R
Sigdal kjøkken - Farger bark
Sigdal Line Grå

Vi har laget en liten quiz slik at det skal bli lettere for deg å finne din kjøkkenstil. Det tar kun noen få minutter. Prøv vår kjøkkenquiz her.

Slik kommer du i gang med ditt moodboard

Til å begynne med må du finne ut: Hvordan vil du at følelsen skal være på kjøkkenet ditt? Bla gjennom sosiale medier og nettsteder med bilder på nettet, og lagre det du liker og er inspirert av, eller bla gjennom og riv ut sider fra aviser og magasiner. Selvfølgelig bør du ta med interiørdesign, stylede rom, produkt- og detaljbilder i collagen din, men her kan du tenke helt fritt.

Sigdal Line Grå
Sigdal Line Grå
Sigdal Line Grå

- Du finner kanskje fargeskalaen til kjøkkenet ditt på et bilde av en vakker innsjø, sier Jannice.

Når du har samlet bilder, lager du moodboardet ved hjelp av et presentasjonsprogram på datamaskinen, for eksempel PowerPoint. Dra inn bildene og gjør det mest inspirerende størst. Deretter beveger du deg rundt, fjerner, begynner på nytt, endrer og legger til helt til du har funnet en layout med ca 6-7 bilder der fargene harmonerer og følelsen går hånd i hånd med den du vil ha på kjøkkenet ditt.

Moodboardet ditt er nå klart til å brukes som et rammeverk når du innreder og dekorerer det nye kjøkkenet ditt.

Sigdal kjøkken - Kollasj Line S7005-Y20R
Sigdal kjøkken - Kollasj Line S7005-Y20R

TENK PÅ Å...

... bli enig med partneren din: Er dere to enige om hvordan det nye kjøkkenet skal være? Sett dere fra hverandre og lag et moodboard hver. Når begge er ferdige, går dere gjennom resultatene sammen. Identifiser fellesnevnere og ta det derfra til en felles collage.

… ta inn sjelen til stedet: For at rommet skal være så harmonisk som mulig, bør man også ta hensyn til husets historie, naturen rundt og lysforholdene.

… bruk alle bildene som inspirerer deg! Du trenger ikke ta hensyn til prisen eller tilgjengeligheten på produktene. Verktøyet har som mål å hjelpe deg med å finne den generelle følelsen i rommet og å hjelpe deg med å se hvilke tresorter, farger og typer metaller du skal bruke.