Med maten i fokus

Vi er mer opptatt av mat, både tillaging og smak. Les våre tips til hvordan få et funksjonelt kjøkken med maten i fokus.

Sigdal kjøkken - Line S 7005 - G80Y

De siste årene har interessen for mat og matlaging økt raskt, og det er ingen indikasjon på at det kommer til å avta. Restauranttilbudet blir stadig større, matlagingsprogrammene flere og vi får et større utvalg av høykvalitets råvarer fra alle verdenshjørner i butikkhyllene. Nye matlagingsmetoder får feste på kjøkkenet samtidig som tradisjonelle metoder som røyking, fermentering og sylting gjenoppdages. Vi får også flere og flere hjemmekokker og foodies som begge elsker å lage mat og å spise den. For disse er et praktisk planlagt kjøkken med gode arbeidsområder og smarte lagringsløsninger høyt oppe på ønskeliste.

Stilen "Alt om maten" skaper de beste forutsetningene for oss som elsker å lage mat og sosialisere rundt maten. Her er noen tips om hvordan du kan omfavne stilen på kjøkkenet ditt:

- For en elegant og samtidig varm følelse - velg malte skapdører, helst i dempet grå eller grønn tone, eller dører i mørkt tre. Kompletter med varme metaller i børstet utførelse og med myke former, for eksempel i form av skålformede håndtak.

- Skafferiet er tilbake! Velg et romslig skafferiskap med smart lagring på innsiden av dørene, eller bruk det vanskelig hjørnet til å lage et "walk-in skafferi". Uansett løsning, er et skafferi en praktisk og fin måte å lagre tørre varer, syltetøy og konserverte matvarer på. I tillegg gir det deg en god oversikt over hva du har hjemme.

- Rett ting på rett plass. Alt trenger ikke lagres i kjøleskapet. Ved å bruke spesialtilpassede oppbevaringsbokser for brød, frukt og grønnsaker, forbedres både smak og holdbarhet. En bonus er at du får mer plass i kjøleskapet.

- Sett en dekorside med kroker og hyller på kjøkkenveggen. Foruten å være dekorativ, har du alltid favorittverktøyet og panner for hånden når du trenger dem.

- En kjøkkenøy gir deg ekstra arbeidsplass og gjør det også lettere å lage mat og sosialisere sammen. Du trenger ikke nødvendigvis et stort kjøkken for å få lass til en. En mindre kjøkkenøye på hjul eller en uttrekkbar kjøkkenbenk fungerer perfekt.

For flere kjøkkentrender og inspirasjon, les her.

Våre kjøkkeneksperter er alltid der for å hjelpe deg. Besøk våre forhandlere, bestill et møte eller ring oss.

Sigdal Kjøkken - Fransk Bistro skafferi
Fransk Bistro vegghengt metallhylle, Sigdal Kjøkken
Fargekode: NCS S 3010 R80B
Sigdal kjøkken - Square Eik Lakriz, skuff
Sigdal kjøkken - Square Eik Lakriz
Fargekode: NCS S 7005 G80Y
Sigdal kjøkken - Hailo oppbevaringsskuff, bakevarer

Nytt kjøkken? Slik planlegger du. Kjøkkenplanlegging

Vi gir deg tips til hvordan du kan planlegge ditt nye kjøkken best mulig for å få et kjøkken tilpasset dine ønsker og behov.

Les mer om Nytt kjøkken? Slik planlegger du.
Sigdal kjøkken - Horisont S5500-N, urteskuff

Bærekraftig kjøkken Kjøkkenplanlegging

Kjøkkenet er et sted hvor vi tilbringer mye tid, og det er gode muligheter for å leve bærekraftig.

Les mer om Bærekraftig kjøkken

Finn og behold din stil i kjøkkenet Kjøkkenplanlegging

Å innrede et nytt kjøkken er både morsomt og kreativt, men kan også være en omfattende prosess med alt som må vurderes. Med et enkelt, og for mange ukjent verktøy, kan du ta kontroll over prosessen og ta kjøkkenet til nye nivåer.

Les mer om Finn og behold din stil i kjøkkenet

Livet i kjøkkenet Kjøkkenplanlegging

I disse tider blir kjøkkenet et enda viktigere sted enn det har vært tidligere. Vi har satt sammen tips til hva man kan gjøre på kjøkkenet nå som vi er mer hjemme enn noen gang.

Les mer om Livet i kjøkkenet