Et lekent kjøkken gir glade barn

Husk å ta med barna på planleggingen av kjøkkenet ditt, det gir glade barn og voksne.

Barn i kjøkkenet

Et barnevennlig kjøkken legger grunnlaget for bedre matvaner

Stadig flere foreldre forstår hvor viktig det er at barna får bli med på kjøkkenet og lære å lage sunn, god og variert mat. På den måten legger man et bedre grunnlag for barnas framtidige matvaner. Når barn og foreldre lager mat sammen, får travle barnefamilier også en naturlig og hyggelig stund sammen i hverdagen. Derfor blir dagens kjøkken stadig oftere tilpasset barnas behov.

Mer tilgjengelighet åpner kjøkkenet for barna

Selvsagt vil barna være med på kjøkkenet, men mange foreldre lurer på om de faktisk kan det. Små barn når ikke alltid opp, og ofte finner man ikke redskaper og bestikk tilpasset de små. Men nå finnes det kjøkkenredskaper spesielt utviklet for barn, og mer tilgjengelige kjøkkenløsninger, blant annet uttrekkbare, lave arbeidsflater og kjøkkenskuffer med lokk som kan fungere som trappetrinn for de små barna.

Det er viktig at det også er plass til lek på kjøkkenet

Husker du hvordan du lekte under spisebordet da du var liten? Med duken som hang ned ble bordet forvandlet til et romskip eller et slott. I åpne kjøkkenløsninger er det viktig at det også er plass til barnas lek. Det kan man løse med multifunksjonelle kjøkkenløsninger. Et eksempel på dette er å ha en innfelt benk i en kjøkkenøy, der barnet både kan tegne og være med å bake. Magnetmaling er en annen kreativ måte å skape lekne flater på som man kan bruke til å henge opp både oppskrifter og tegninger.

Så ikke glem å ta med barna i planleggingen av ditt nye kjøkken – det tjener alle på.

Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet
Barn i kjøkkenet