Camilla Plum - kålelsker med råvarene i fokus

Milde somrer med lange, lyse dager er hemmeligheten bak Nordens fantastiske råvarer. Les om Camilla Plum, kålelsker og matentusiast.

Matreisen Camilla Plum

Soldisen ligger som et skimrende teppe over avlingen på gården Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Her, hos mateksperten Camilla Plum, står råvarene i fokus. Ærlig, ekte og økologisk er rettesnoren for smakene og strukturene som ikke finnes noe annet sted i verden.

– ­Hvor maten produseres er avgjørende for hvordan den smaker og ser ut, sier Camilla Plum. Norden har milde somrer og kalde vintrer, store mengder regn, kaldt vann og lange sommerdager med mye lys. Sammen gir dette ekstremt søte bær, epler med tynt skall og grønnsaker som gror langsomt og utvikler mye aroma.

– Den nordiske maten er enkel, og vi har en fantastisk råvareskatt og kunnskap. Vi trenger ikke gå over elven etter vann. De tradisjonelle smakene våre rekker veldig langt!

Og over alt dette hviler følelsen av total kjærlighet til råvarene.

Fuglebjerggaards gårdsbutikk, kafé og planteskole er åpen hver lørdag om sommeren, og mer sporadisk om vinteren. Tørket krydder og frø selges også på hjemmesiden. All informasjon finnes på www.fuglebjerggaard.dk.


Les mer om vår nordiske matreise og få oppskrifter og faktainformasjon om våre nordiske matvarer her!

Tekst: Bella Linde
Foto: Lena Granefelt

Matreisen Camilla Plum

kålsalat med sitrondressing

(4 porsjoner)

300 g grønnkål
200 ml kremfløte
1 sitron
2 ss sukker
1 ts grovt havsalt

Skyll grønnkålen, skjær bort stilken og bladnervene. Strimle bladene og legg dem i en skål. Riv sitronskallet og press ut sitronsaften. Rør sammen kremfløte, revet sitronskall, sitronsaft, sukker og salt. Bland det med grønnkålen.

Serveres til kjøtt eller stekt eller røkt fisk. Salaten spises helst nyblandet, men kan stå noen dager i kjøleskapet.

Matreisen Camilla Plum