Velg riktig

Design er viktig, men funksjon er minst like avgjørende. Vi hjelper det med å velge riktige kjøkkenapparater.

Herregaard Inframe

Valg av riktig kjøkkenapparat er like viktig som valg av riktig kjøkkenskap.

Drømmen er selvfølgelig et flott kjøkken, men like viktig er det at det er funksjonelt. Du skal jo tross alt tilbringe mye tid der og gjøre alt mulig fra syltetøykoking til å avholde hyggelige middagsselskaper. Jo flere nyttige og tidsbesparende kjøkkenapparater du har, jo bedre.

Derfor bør du blant annet tenke gjennom hvordan du liker å lage mat, hvordan du ønsker å gjøre rent og hvordan du lettest kan lage en deilig kopp espresso.

Du bør med andre ord bruke like mye tid og innsats på å velge for eksempel koketopp og kaffemaskin som på å velge skap og benkeplater.

I likhet med selve kjøkkenet, bør også valg av kjøkkenapparater gjenspeile din livsstil og måten du bruker kjøkkenet på. Med andre ord dine vaner og hobbyer, hva du liker, ønsker og drømmer om.

Lever du for å bake, trenger du en stekeovn med fingertuppkontroll som ikke svir bollene eller punkterer suffleen.

Om du elsker krydret mat som fyller kjøkkenet med eksotiske dufter, trenger du en kjøkkenvifte som renser luften på bare noen sekunder.

Og har du barn i huset som bruker seks kniver, tre tallerkener og to boller for å lage seg én brødskive, så trenger du en romslig oppvaskmaskin.

Er dere et par som stadig er på farten, trenger dere en supereffektiv mikrobølgeovn som gir dere varme måltider på få minutter.

Og så videre ...

Noen beslutninger er enkle å ta, mens andre krever litt mer tankearbeid.

Men ta det helt med ro, vi overlater ikke hele jobben til deg.

I tiden fremover vil vi i vårt magasin ta for oss de viktigste gruppene med kjøkkenutstyr og gi deg noen tips og råd om hvilke ting du bør tenke på. Blant annet funksjonalitet, stil og energieffektivitet.

Vi skal ikke velge apparatene for deg, bare gi deg noen innspill om hva du bør se etter, hva du bør tenke over – og hvorfor.

Allerede neste uke kan du lese våre tips og råd om hva du bør tenke på ved valg av oppvaskmaskin til kjøkkenet ditt.

Kaffe
Miele DG 6800

Trenger du tips og råd om hvordan lage et mest mulig funskjonlet kjøkken, kan du lese om det i artikkelen "Kjøkkentrekanten".