Finn din personlige stil

”Det handler om stiler og ikke trender”, sier Anna Mårselius, innredningsstylist. En trend kommer og går, men en stil er noe du elsker og vil leve lenge med.

 Annas kollasj

Hei, Anna, hvem er du, og hva arbeider du med? Jeg arbeider som innredningsstylist, og det innebærer at jeg utfører stylingoppdrag blant annet for ulike innredningsmagasiner eller i forbindelse med reklame for produkter og varemerker. Den ene dagen bygger jeg et soverom i et studio for fotografering til en avis, den neste dagen bygger jeg et miljø som skal fungere som showroom, og dagen deretter utfører jeg stylingen for en kampanje som skal vise alle nyhetene til et innredningsmerke. Jeg er høyt og lavt, og ingen dager er like. En veldig morsom og inspirerende jobb.

Hvorfor elsker du det du gjør? Innredning har alltid interessert meg, og selv om jeg likte det jeg jobbet med før, så gikk det bare opp for meg en dag at jeg måtte snu på flisa og gjøre noe som inspirerer hver dag. Det morsomste med jobben er at oppdragene er så forskjellige, så det kommer nye utfordringer hele tiden, og det nytter ikke å ligge på latsiden. Jeg kan selvfølgelig bli helt utslitt av og til også – ikke minst fysisk, da man sleper og bærer en hel del – men det å få være med på å bygge og skape noe fra idé til skisse til gjennomføring er helt fantastisk morsomt. Det er også veldig konkret og tilfredsstillende å kunne se et umiddelbart resultat i form av et tydelig bilde eller miljø.

Hva er stil for deg? Stil er noe personlig for meg, men det finnes så klart stiler man føler for mer eller mindre. Jeg synes det er morsomt med personer som tør gå sin egen vei, og som gjør dristige valg, men selv bygger jeg gjerne på en klassisk idé og benytter tilbehør som markører.

Hva er det viktig å tenke på når et kjøkken skal innredes? Jeg synes man skal tenke på funksjonen, samme hvor kjedelig det lyder. Selv om det er fint å slippe overskap i det hele tatt, blir det kanskje vanskelig med oppbevaringen uten. Men du kan kanskje ha et fint vitrineskap i stedet for å få inn ytterligere et personlig møbel? Et kjøkken skal du jo leve med i en lengre periode, så jeg vil ikke anbefale å kaste seg på en trend helt ukritisk. Men hvis du lar skapene være relativt nøytrale, er det jo enkelt å bytte ut fliser, håndtak, tekstiler og vegger hvis du vil gjøre en forandring. En benkeplate er jo ikke så enkel å skifte ut, men du kan raskt friske den opp med et fint skjærebrett i et materiale du vil teste.

Mange er redde for at en stil skal bli umoderne. Hvordan skaper man en varig stil? Tenk klassisk. La basisen være nøytral, og unngå for sterke farger og mønstre. La i stedet den typen innslag være detaljer. Men ikke se deg blind på trender og hva som er moderne eller ikke. Det er jo du som skal bo der og trives.

Kategori: Trender Tags: Trender

 Annas kollasj

naturlig

 Annas kollasj

klassisk