Nytt kjøkken?

Vi gir deg tips til hvordan du kan planlegge ditt nye kjøkken best mulig for å få et kjøkken tilpasset dine ønsker og behov.

Sigdal kjøkken - Line
Sigdal kjøkken -
Sigdal kjøkken - Line

Vi i Sigdal hjelper deg hele veien fra planlegging til montering av ditt nye kjøkken. Men, for å få et best mulig resultat er det noen ting det kan være lurt å tenke igjennom som hvilke behov har du? Hvilke krav stiller du til kjøkkenet? Hva er budsjettrammene? Jo flere spørsmål du har, desto bedre blir resultatet. Deretter kan det være lurt å lage en planløsning med mål av ditt nye kjøkken. Tar du deg tid til å lage en ordentlig plan kan dette vise seg å være til stor hjelp for din kjøkkenforhandler, og gi de et klarere inntrykk av hva slags kjøkken du ønsker deg.

Her får du noen enkle trinn og noen ting du kan vurdere.

Når du endelig har bestemt deg for at du trenger nytt kjøkken, er første steg å få et prisoverslag. For å forsikre at overslaget blir korrekt, er det lurt å ta med seg en enkel plantegning med alle de viktigste målene.

Selv ikke den dyktigste kjøkkendesigner kan lese tankene dine om hvordan kjøkkenet ditt ser ut og hvordan du ønsker at det skal bli, så et ark med informasjon gir designeren et fint utgangspunkt. De forventer ikke en nøyaktig og perfekt arkitekttegning på millimeterpapir, så du trenger ikke forsøke å lage det. Gjør det heller ryddig og enkelt og så tydelig som mulig.

Trinn 1. Tegn en skisse av rommets form

Lag en enkel skisse av rommets form på et relativt stort ark. Sørg for å inkludere alle alkover og karnapper eller annet som har effekt på rommets omriss.

Trinn 2. Legg til andre eventuelle viktige detaljer

Noter ned plasseringen av dører, vinduer og bueganger samt hvor den eksisterende vasken er plassert, dersom det finnes en. Tegn også inn eventuelle strukturelle elementer som søyler, avløpsrør, varmtvannsberedere, strømmålere eller annet som kan ha innvirkning på innredningen til det nye kjøkkenet.

Trinn 3. Noter målene

Før måltagning, merk av de viktigste områdene på plantegningen, som plassering av spisebord eller kjøkkenøy. Bruk så målebånd for å finne nøkkelmålene og skriv disse tydelig på måltegningen.

Trinn 4. Hvilke ideer har du?

Folk flest har allerede en ide om hva slags kjøkkenløsning de ønsker og hvilke hvitevarer og annet de ønsker seg. Skissér det inn på plantegningen, og noter hvor du ønsker å plassere de forskjellige hvitevarene, som for eksempel kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og lignende, samt hvor du ønsker å plassere vasken. Din kjøkkendesigner vil muligens råde deg til helt andre og kanskje mer praktiske løsninger, men de vil på denne måten tydelig se hva du ønsker å oppnå slik at de kan hjelpe deg mot målet.

Du kan lese mer om kjøpsprosessen i Sigdals verden

Du har har lest trinnene, nå kan du se videoen.

Trinn 1 av 3

Ekspress møtebooking

Ekspress møtebooking

Tilbake
Kampanje toget - miljøbilder

Dyrk hjemme Kjøkkenplanlegging

Gjør kjøkkenet mer levende med planter og egen dyrking og la det bli en del av ditt matskap hele året.

Les mer om Dyrk hjemme
Sigdal kjøkken - Horisont S5500-N, urteskuff

Bærekraftig kjøkken Kjøkkenplanlegging

Kjøkkenet er et sted hvor vi tilbringer mye tid, og det er gode muligheter for å leve bærekraftig.

Les mer om Bærekraftig kjøkken
Sigdal kjøkken - Line

7 tips til hvordan unngå de største designfeilene på ditt nye kjøkken Kjøkkenplanlegging

Les mer om 7 tips til hvordan unngå de største designfeilene på ditt nye kjøkken