Fra togvogn til et kjøkken med flyt

Flyt på små og store plan

Våre kjøkkenkonsulenter tegner tusenvis av kjøkken hvert år og har stor forståelse for hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Det handler om å finne en overordnet flyt i kjøkkenet, og passe på at alle kjøkkenets deler henger sammen og er riktig plassert i forhold til hverandre. Akkurat som i et restaurantkjøkken.

Vi kaller det stasjoner. Det kan være stasjoner for matlaging, forberedelser, baking, lagring, samt plass for familie og venner. For oss handler det om å samle disse stasjonene til en helhet. Den helheten er det som skaper den overordnede flyten. Men også innen hver enkelt stasjon må det finnes en flyt. Og det er denne flyten som våre nye produktnyheter bidrar til å skape.

Velkommen om bord

For å illustrere hvordan vi tenker på den overordnede flyten i kjøkkenet, samt vise hvordan produktnyhetene våre hjelper deg med å skape flyt på små flater, bestemte vi oss for å bygge et kjøkken på et sted der alt går på skinner. En plass forbundet med eventyr, lengsel og en iboende ro. Den plassen fant vi nettopp på skinner, nemlig i en togvogn fra 50-tallet. Vi utfordret våre kjøkkenkonsulenter til å skape et perfekt kjøkken på den krevende flaten 20 ganger tre meter. En flate som beveger seg, som har lavt tak og vegger som for det meste er store vinduer. Nå startet en spesiell reise. Fra en idé om et fullt fungerende kjøkken i en togvogn til det ferdige resultatet. Følg med på en kjøkkenreise med en tydelig destinasjon: Å finne den perfekte flyten i kjøkkenet.

Etter flere ulike tester, tegninger og skisser fant kjøkkendesignerne en optimal layout som utnyttet vognens spesielle form. I stedet for å tenke tradisjonelt med et U-kjøkken eller en kjøkkenøy landet tegnerne på en løsning som utnyttet togets vegger og skapte et todelt kjøkken der de ulike stasjonene fikk plass. På den måten fikk vognens form arbeide med kjøkkenet og definere dets form, akkurat som i alle andre hjem.

skisse toget

finne følelsen

Det var en utfordring å skape en god stemning på kjøkkenet. Å få togets genuine følelse til å tilpasse seg kravene til et moderne kjøkken fylt med spennende produkter. Vi ville løfte fram togvognens fordums glans og beholde elementer som vitnet om en svunnen tid på skinnene.

 

Det meste ble gjenskapt og renovert. Nye deler ble spesialbygd og lakkert på plass. Nye tapeter, gulv og lyskilder ble installert. De karakteristiske hattehyllene ble renovert og gjort om til smart oppbevaringsplass over arbeidsstasjonene i kjøkkenet.
marskampanje toget

behind the scenes: fra togvogn til velfungerende kjøkken - se hvordan vi gjorde det!

med plass til samvær

Med en flate på 20 ganger tre meter var utfordringen større enn bare å bygge et fungerende kjøkken. Vi hadde ambisjoner om å skape et hjem. Derfor laget vi en stor spiseplass med plass til 10 personer. En toginspirert sofa ble bygd langs veggen,
og et spesialtegnet spisebord ble bygd på stedet. Lengst nede i vognen lagde vi et loungehjørne, der vi brukte våre vitrineskap for kjøkken til å lage et lite bibliotek. I den andre enden av vognen ble det anlagt en entré med elementer fra toget og en arbeidsplass med skrivebord.
Kampanje toget - miljøbilder

Våre nyheter

I år lanserer vi flere spennende produktnyheter. Løsninger som forbedrer flyten på små plan og som sammen skaper en helhet i kjøkkenet. En av dem er vår uttrekkbare innredning til høyskap hvor deler av innredningen er montert til døren, noe som gir god oversikt over alt man lagrer i skapet.. Nå kan ikke noe gjemmes bort og bli glemt lengst bak i skapet. En annen nyhet er våre Smart Nedtrekkskap. Gjennom et knappetrykk heises en skjult oppbevaringsplass ned vertikalt fra overskapenes bakside og avslører sitt innhold. I tillegg til disse finner du vår tilpasningsbare Smart hylle.

smart nedtrekkskap

 

Med et knappetrykk kan du trylle frem det du behøver. Enkelt og smidig. Velg blant flere ulike innredninger og stiler for å få bedre flyt i kjøkkenet. Og gi din kreativitet ekstra plass.
Smart hylle nedrekkskap, eik

smart nedtrekkskap

Smart hylle

 
Den smarte rammehyllen kan tilpasses dine behov ved hjelp av ulike tilpasningsbare innredninger. Den skaper et personlig og funksjonelt kjøkken når du behøver det som mest. Vi tilbyr ulike innredninger i tre, metall og keramikk. Fås som vegghylle eller frittstående på kjøkkenbenken.
Smart hylle vegg

Smart hylle

Høyskap med uttrekkbar innredning

 

Hva har du lengst bak i skapet? I vår smarte skapløsning kommer hyllene ut når du åpner skapet. Enkelt å se, enkelt å nå og enkelt å holde rent. Nå finner du alt på første rad og lett tilgjengelig når du behøver det som mest.
Høyskap med uttrekkbar innredning, 50 og 60 cm

høyskap med uttrekk

inntrukket platetopp

 
Trangt rundt komfyren? For å få bedre flyt i matlagingen har vi laget ekstra plass foran platetoppen, sammen med en moderne komfyr. Inspirert av restaurantkjøkken er alle fire kokesonene plassert på rekke i stedet for i firkant. Det gir deg mer plass, smidigere arbeidsflyt og bedre oversikt foran komfyren.
 
Den nordiske matreisen - toget

inntrukket platetopp