Sigdal kjøkken - Lillehjornet, Studio Sigdal Trondheim

Lillehjørnet

Lillehjørnet består av 32 nye leiligheter, med felles terrasse på taket og en ny Extra-butikk i første etasje

Består av 32 leiligheter

ARKITEKTUR: FLEKSIBLE LØSNINGER FOR URBANE HJEM

Det er HUS Arkitekter som har utformet de nye leilighetene i Lillehjørnet. Skapt for et urbant byliv, med vekt på gode oppholdsrom.

En stor del av å flytte inn i et nytt hjem, er å gjøre det til sitt eget. Å finne ut hvor bokhylla skal stå, hvilke bilder du skal ha på veggen og hvor tingene dine skal ligge. For arkitekt Katrine Falch Aune har det vært viktig å skape leiligheter som gir fleksibilitet, slik at du kan finne gode løsninger for dine behov.
– Vi har åpnet opp en del av arealet for oppbevaring, slik at man selv kan velge hvordan man vil utnytte plassen. Noen vil kanskje ha mest nytte av en skyvedørsgarderobe, mens andre heller vil ha en bod eller et smart hyllesystem, sier hun.
Møtes i stua
Den samme tanken ligger til grunn i utformingen av oppholdsrommene. Det er hit vi inviterer til middagsselskap, men også her vi roer ned på slutten av dagen.
– Vi har gitt leilighetene rom med rene former, noe som gjør det enkelt å møblere. I tillegg har vi jobbet med å skape forskjellige soner i rommene, slik at folk kan gjøre forskjellige ting i hver sin del av leiligheten, sier Falch Aune.
Den gode byfølelsen
Fasaden får to varme gulfarger, noe som komplementerer trefasadene hos nabohusene.
– Fargene er på vei tilbake i arkitekturen, og det er vi veldig glade for. Lillehjørnet blir et fint tilskudd til fargepaletten på Lilleby, sier Katrine Falch Aune.
Lillehjørnet ligger ytterst på tomta til nye Lilleby. Her får du følelsen av å være der det skjer. Møt bypulsen på takterrassen, som er åpen for alle som bor i Lillehjørnet, eller la byen komme til deg.
– Mange av leilighetene har fått franske balkonger, der du kan åpne dørene og kjenne byfølelsen, slik som i europeiske storbyer, sier arkitekt Margunn Aksnes. Utenfor er kafélivet og de grønne parkområdene. Det er et grønt byliv.

Byggherre: Veidekke Eiendom
Entreprenør: Veidekke Entreprenør